Bad Ass

Jaar: 2012
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Craig Moss
Score: ★½☆☆☆
 

Echt bad ass waren Gijs en ik natuurlijk niet, zoals we samen de was opvouwend naast elkaar op de bank zaten. Ook onze andere bezigheden die dag – flesjes aan baby’s geven en met de kinderen naar de bieb gaan – waren niet stoer. Dan konden we vast nog iets van Danny Trejo leren. Hooguit zijn onze oneliners over het algemeen wat beter.

Verwacht geen tweede Machete, luidde de waarschuwing. Danny Trejo is in Bad Ass net zo’n ruige kerel, maar maakt nu gebruik van het openbaar vervoer en papt met heel wat oudere vrouwen aan. Bovendien is Bad Ass veel meer rechttoe rechtaan actie, en dat staat gelijk aan schouderophalen uitlokkend spierballenvertoon en meer geld voor explosies dan dialogen.

Danny Trejo speelt Frank Vega en aangezien hij Mexicaan is, drinkt hij elke avond een fles Matador. Daar heeft ie tijd genoeg voor, want Franks leven is na een paar jaar Vietnam nooit meer op de rails gekomen. Ondanks een veertig jaar durende carrière als hotdogverkoper klaagt Frank over gebrek aan stabiliteit in zijn leven. In ieder geval is hij niet dood, zoals zijn beste vriend Klondike.

 

Omdat de politie het niet doet meent Frank de moordenaars van Klondike maar op te moeten sporen en meepessant een groot corruptieschandaal bloot te leggen. Hij heeft genoeg geoefend wat afrekenen met tuig betreft, aangezien hij twee skinheads een lesje leerde in de bus. Sindsdien gaat Frank als Bad Ass door het leven en vindt iedereen in LA hem een toffe peer.

Het politiewerk gaat Frank goed af: of het gespierde geboefte nu alleen of met velen is, Frank slaat wel wat verstand in ze, geenszins gehinderd door zijn vergevorderde leeftijd. Als ie al eens een klapje terug krijgt, dan staat die schram erg goed op zijn pokdalige gelaat. En aan papierwerk hoeft hij zijn tijd als freelancer niet te verdoen. Een film van drie keer niks, maar aan de horizon gloort Machete Kills.

Mijden als de pest
Napapiirin sankarit

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*