BioCrisis

Jaar: 2000
Land: Zweden
Regie: Henrik Fältskog
Score: ★☆☆☆☆
 

Het eerste wat opvalt aan dit Zweedse werkje zonder budget is de toch vrij krappe speelduur van 33 minuten. De tijd lijkt optimaal benut te worden door het vrijwel ontbreken van inleidende en afsluitende titels (de regisseur was van alle participanten die geen familie van hem zijn de achternaam vergeten en verontschuldigt zich daar netjes voor), tot we aan het eind ineens op drie minuten bloopers getrakteerd worden.

Nu zijn bloopers meestal al erg vervelend; in BioCrisis zijn ze werkelijk om te huilen. Is het in de verte nog wel eens vermakelijk een gelauwerd acteur te zien struikelen over zijn woorden; bij de amateurs die in dit zombiefilmpje rondzwalken werken de bloopers eerder meelijwekkend. Het valt blijkbaar nog niet mee om een zinnetje als “We have an emergency – get the shotgun!” uit je hoofd te leren.

Het geheel begint nog wel amusant met een klein Zweeds politiestationnetje waar patience nog op de ambachtelijke manier gespeeld wordt. De totaal misplaatste muziek is de eerste minuten ook nog wel grappig, maar daarna begint BioCrisis al snel op de zenuwen te werken. Een wannabe B-film van dit niveau is meestal nog wel te genieten door snel een paar pilskes achterover te slaan, maar daar duurt BioCrisis niet lang genoeg voor.

 

Het is uiteindelijk niet zo verwonderlijk dat de film onvindbaar blijkt op IMDB. Wel was BioCrisis lange tijd gratis down te loaden op internet. Tenzij je van slecht geschminkte metalheads houdt die inrennen op gecamoufleerde mannen die zogenaamd met automatische geweren schieten (in werkelijkheid hebben ze sterretjes aan de lopen bevestigd) een slecht idee. Goddank werkt de link inmiddels niet meer.

Tsja, in BioCrisis spelen zelfs de zombies slecht. De levende lijken hebben net zoveel moeite met het houden van een constant tempo als ikzelf had toen ik net kon fietsen. Het ene moment strompelen ze tergend langzaam opdat er iemand ternauwernood aan ze kan ontsnappen; even later sprinten ze recht op hun doel af en bezorgen deze een – helaas bloedeloze – dood. Het enige pluspunt is het niet oprekken tot speelfilmlengte. Niet kijken deze rotzooi.

Friday
The Longest Yard

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*