Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death

Jaar: 1989
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: J.F. Lawton
Score: ★★★½☆
 

“Deze film is zo slecht, daar zakt je broek van af,” maakte de verkoper van Boudisque me lekker. Gezien de middelmatige waardering op IMDB zou dat allemaal wel meevallen. Beroerd slechte films scoren een twee, goede films een zeven en alles tussen de vier en vijf kan een tegenvallende film zijn waarvan veel verwacht werd, òf iets wat zo slecht is dat het hilarisch is. Van Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death verwachtten we niet veel.

We hoopten dus op iets wat zo slecht was dat het hilarisch zou zijn. We kwamen niet bedrogen uit: Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death is niet zomaar een goedkope B-film – het is baarlijke nonsens! Midden in Californië – bij mijn weten toch een tamelijk dichtbevolkte staat – strekt zich een onmetelijke jungle uit. In deze jungle houdt zich een stam van schaarsgeklede dames op. Vrouwen met kannibalistische trekjes, welteverstaan.

Mooi laten zitten, zou je denken, maar zo gemakkelijk is het allemaal niet. De jungle is namelijk wel de grootste bron van avocado’s voor de hele VS – en we zouden toch niet willen dat die smerige communisten meer avocado’s oogstten? “Naturally we prefer a military solution,” geeft het Amerikaanse leger ruiterlijk toe, maar ze zien zich gedwongen tot onderhandelen. Erger nog: een feministe moet het vuile werk voor ze opknappen, want er zijn al drie divisies aan stoere mannen over de kling gejaagd.

 

Toch, helemaal alleen wil Dr. Margo Hunt niet vertrekken. Drie ruige vechtersbazen bieden zich aan (wij hoopten dat de gladde worstelaar in strakke rode broek mee zou mogen), maar het noemen van de Piranha Women is voor elke man genoeg om het hazenpad te kiezen. Behalve voor Jim dan. Die is daar te stom voor. Jims kwaliteiten bestaan uit het bier leren drinken aan een onderkruiperige stam Piranhamannen en veelvuldig op niet komische wijze vallen.

Weliswaar gefilmd op locatie op authentieke avocadoplantages moet het jungleavontuur een overtuigende junglesfeer toch ontberen. Dat hetzelfde stukje rivier voor elke bootscène wordt gebruikt en het Californische nijlpaard (kleiner dan zijn Afrikaanse neef, maar minstens zo gevaarlijk) geen moment in beeld komt spreekt wel in het voordeel van Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death. Bijzonder vermakelijk en daarom met een unanieme score wat Joost, Gijs, Jaap en mij betreft.

Joheunnom nabeunnom isanghannom
Zombieland

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*