Dance of the Dead

Jaar: 2005
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Tobe Hooper
Score: ★★☆☆☆
 

Dat het na de apocalypse een dooie boel zal zijn op aarde is geloof ik al door invloedrijkere personen dan Tobe Hooper voorspeld, maar de regisseur van The Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist maar ook Heel Veel Poep maakt er in Dance of the Dead wel een potje van. Als je dan toch ideeën uit andere post-apocalyptische films kopieert, kopieer ze dan uit de leuke films.

Eigenlijk komt Hooper niet veel verder dan een niet al te futuristisch Sodom en Gomorrah waarin dan wel lustig gemoord, verkracht en met drugs geëxperimenteerd wordt, maar waar de hoofdzonde iets geheel anders behelst. Namelijk het lachen om dansende lijken. Juist, dat is het beste idee wat deze horrormeester had voor het maken van een korte film: zombies die niets doen behalve een beetje staan te trillen op hun ondode beentjes.

Opgeleukt met een deuntje nu-metal kijken de karakters die zo uit het wèl leuke Escape from New York gestolen lijken te zijn naar de Levenloze Ondode Fenomenen (Awoert! Hoe flauw!) die met stroomstoten tot ‘dansen’ gedwongen worden. Dan is er ook nog een verhaal over een familietragedie, de ruwe bolster, blanke pit en een jong meisje dat zelfstandig wordt.

 

Alles is even slaapverwekkend en even irritant gefilmd in beelden die blijkbaar een epileptische aanval moeten benaderen, maar allereerst van weinig creativiteit getuigen. Leuk dat we Robert Englund (ooit iemand in de horrorscene toen A Nightmare on Elm Street nog origineel was) bloed zien hoesten, maar net als Hooper is Englund duidelijk over zijn hoogtepunt heen. De rest van de cast zal nooit een hoogtepunt kennen, ben ik bang.

Van mij mag deze film waarin alles uitgelegd wordt alsof alleen mensen met het syndroom van Down hem zouden kijken verloren gaan in de Derde Wereldoorlog waarover de ganse tijd gerept wordt. Als er na die oorlog alleen nog maar nu-metal gedraaid wordt, dan hoef ik die apocalypse trouwens niet zo nodig te overleven.

Bulletproof
Per un pugno di dollari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*