Dead & Breakfast

Jaar: 2004
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Matthew Leutwyler
Score: ★★☆☆☆
 

Zeg eens eerlijk, wat had je dan verwacht? In het beste geval dit, maar dan met net iets meer komische oneliners. Dead & Breakfast biedt nagenoeg precies wat de dvd-hoes lijkt te beloven. Een omineus oud landhuis in sepiatinten. Een titel waarin met druipende, rode letters het woordje ‘dead’ over het woord ‘bed’ is geplakt. De tagline ‘It’s like a bad horror movie… only worse’ doet het ergste vermoeden.

Dan wordt het verhaaltje dat ten tijde van The Texas Chainsaw Massacre nog leuk was weer eens dunnetjes overgedaan. Hoe vaak hebben we dat inmiddels gezien? Een ode maken aan betere films als The Evil Dead op een van dik hout zaagt men planken manier is niet moeilijk – kettingzaagje neerleggen, poster ophangen – maar op innovatie kan men de makers van Dead & Breakfast niet betrappen.

Deze film moet het hebben van zijn kolderieke situaties, maar eigenlijk was ik maar wat blij dat ik de film in mijn eentje zag op momenten dat iemand een halve minuut lang probeerde grip te vinden in een flinke plens over de vloer uitgegoten bloed. Men zou mij eens betichten van slechte smaak. Zelfs David Carradine kan de boel dan niet meer redden.

 

Waarom dan toch twee sterren? Nou, omdat Dead & Breakfast het predikaat ‘musical’ gevaarlijk dicht nadert. De countryliedjes tussendoor zijn wèl erg geestig. Zombies die van linedancing houden doen mij ook besmuikt lachen. Hoewel, het waren officieel geen zombies, volgens het verhaal. Waarom weet ik al niet meer, want het zijn gewoon zombies.

Het achterlijke boerenhol Lovelock wordt namelijk geteisterd door de Kuman Thong, een Boeddhistische vloek (en ik maar denken dat Boeddhisten allemaal van die bomenknuffelaars zijn) die mensen verandert in hersenloze slaven. Een en ander gaat gepaard met een overijverige sheriff die het niet op stedelingen heeft, beverschietende jagers die het niet op stedelingen hebben en plattelandsmeiden met een gebit dat het horror in deze horrorfilm rechtvaardigt. Voor wie nog niet compleet is op zombiegebied.

Basket Case 2
Italiensk for begyndere

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*