Deer Woman

Jaar: 2005
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: John Landis
Score: ★★★½☆
 

Chapeau, chapeau, chapeau! Ik sta paf. Het is werkelijk waar niet te geloven dat iemand met een debiel idee als Deer Woman een onderhoudende film weet af te leveren, maar het is John Landis (Kentucky Fried Movie, An American Werewolf in London, Beverly Hills Cop III) zowaar gelukt.

Een wezen dat half vrouw, half hert is (op twee poten) verleidt gewillige mannen om ze vervolgens tot bloederige hoopjes vlees ineen te trappelen. Wie verzint zoiets? Erger nog, wie financiert zoiets? Het motief voor de moorden? Om het met de woorden van een Indiaan te zeggen die het al net zulke grote kolder vindt als ik: “She’s half deer, half woman. Who needs a motive?!”

Gelukkig neemt Landis zijn strapatsen zelf ook niet al te serieus, wat resulteert in een enerverende griezelkomedie die zowat uit zijn voegen spat van de droge one-liners. De absurde scènes zijn ook niet van de lucht. Met name de momenten waarop detective Faraday de moorden probeert te reconstrueren.

 

Achtereenvolgens zien we een onder inteelt gebukt gaande redneck die door een blonde snol met een hertenpoot bewerkt wordt, zich lens schrikt van een grommend hertje voor de deur van zijn truck en knock-out geslagen wordt door een soort Verschrikkelijke Hertman. De ongeschoren Faraday (afdeling Dierlijk Geweld) baalt van zijn eigen infantiele ideeën.

Het geheel doet aan als een op hol geslagen aflevering van de X-Files. Dat je met zo’n ongeloofwaardig verhaal nog geen kleuter aan het schrikken krijgt en dat Landis zich geen raad scheen te weten met het einde mag de pret niet drukken. Deer Woman is echt niet alleen een aanrader voor liefhebbers van herten.

Zatôichi
Ghost Dog

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*