Eaten Alive

Jaar: 1977
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Tobe Hooper
Score: ★½☆☆☆
 

In zijn hele leven heeft Tobe Hooper twee goede films gemaakt. Eaten Alive hoort daar duidelijk niet bij. Op zich niks om je voor te schamen, zou je denken. De film was de derde van Hoopers helaas nogal omvangrijke oeuvre (drieëndertig – en het eind lijkt nog niet in zicht) en vroeger deden we allemaal wel eens dingen die ons bij een eventuele toekomstige politieke carrière lelijk op zouden kunnen breken. Vergeten en maar hopen dat niemand erover begint.

Nu is dat in Hoopers geval een beetje lastig. Zijn beste film, The Texas Chainsaw Massacre, stamt namelijk van vóór Eaten Alive. Sinds Poltergeist uit 1982 is het ronduit bedroevend wat de geboren Texaan nog heeft laten zien. Eaten Alive zelf is een fantasieloze slasher met een tamelijk kleine krokodil die de daad bij het woord voegt.

Interessanter dan de vraag wat een krokodil überhaupt in Louisiana doet zijn de vele alternatieve titels waaronder – tevergeefs – werd geprobeerd nog wat van de film te maken. Death Trap, Horror Hotel, Horror Hotel Massacre, Legend of the Bayou, Murder on the Bayou, Starlight Slaughter en buiten de Engelstalige landen als Blutrausch, Death Trap – Die Nacht der Bestie en Le Crocodile de la Mort. Dergelijke creativiteit blijft de film zelf bespaard.

 

Tussen de onderbelichte beelden en een kakofonie van geluiden van slachters en geslachten is het armetierige verhaalte eenvoudig te ontrafelen. Hoteleigenaar Judd is gek. Nee, hij heeft geen snood plan, is geen psychopaat die het vermoorden van personen tot een kunst heeft verheven en heeft ook geen rekeningen te vereffenen. Hij is gewoon kierewiet. En hij heeft een krokodil. En iedereen die hij een kopje kleiner maakt valt in het water, bij die krokodil. Uitsluitend geschikt voor mensen die hun vrije tijd graag zo inrichten dat hun werkdagen daarna erg onderhoudend lijken.

Hot Fuzz
300

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*