Eight-Legged Freaks

Jaar: 2002
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Ellory Elkayem
Score: ★½☆☆☆
 

Wat een draak van een film! Nou kun je dat vantevoren verwachten bij een monsterfilm die samen met Earth vs. The Spider in een double bill wordt uitgezonden, maar dit was wel erg bedroevend. Spinnen die een soort van Gremlinachtige “Jippie!”-geluidjes maken voordat ze met een fontein van groene smurrie uit elkaar klappen? Alsjeblieft zeg.

Het kan zo leuk zijn, die monsterfilms. Neem nou Ticks, waar de hoofdrolspelertjes onder de huid van hun slachtoffers kruipen die vervolgens met van afschuw verwrongen gezichten vanalles zien bewegen in hun eigen lichaam. Of The Blob – geen standaard monster, maar een grote, roze klodder uit de ruimte die iedereen aanvalt kun je toch moeilijk serieus nemen.

Niets van al deze inventiviteit in Eight Legged Freaks. Chemisch afval verandert spinnen in, nou ja, grotere spinnen. Grotere spinnen hebben het op mensen voorzien. Irritant snugger knaapje heeft het als enige door, zogenaamd knappe man redt de boel en vrouwelijke sheriff valt voor hem. Geen bloed, geen realistische CGI-effecten, geen beelden die de moeite waard zijn.

 

Leuk dat de kalende, timide hulpsheriff het geweer van Lee Harvey Oswald in huis heeft (“Waarom we dit hebben weet ik niet…”), maar op de spaarzame komische one-liner na is er werkelijk niets dat Eight Legged Freaks bestaansrecht geeft. Of het moet de onbedoelde knulligheid zijn. Monsterfilms moeten er wat mij betreft óf erg goed uitzien (en dat zijn er weinig; King Kong schiet me te binnen), óf flauw, ranzig, puberaal en goedkoop. Daar zijn meer voorbeelden van te noemen, maar Eight Legged Freaks behoort tot geen van beide categorieën.

Jenifer
K-PAX

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*