El Barón contra los Demonios

Jaar: 2006
Land: Spanje
Regie: Ricardo Ribelles
Score: ★★★½☆
 

Veel gekker moest het niet worden op het BUT Film Festival (B-movies, Underground en Trash). Na uit elke categorie een film gezien te hebben was het de beurt aan El Barón contra los Demonios, een bizarre mix die met gemak aan mootjes gehakt kon worden om de brokstukken te verdelen over de hokjes B, U en T. De Baron, een superheld die in de toekomst de strijd aanbindt met vermaledijd gespuis, was met geen mogelijkheid serieus te nemen.

Van de inleiding van regisseur Ribelles werden we ook al niet veel wijzer. “Probeer maar niet om iets te snappen van El Barón contra los Demonios. Vergelijk het met deel 38 van een willekeurige stripreeks die niet bestaat uit losse episodes, maar een doorgaande verhaallijn verbeeldt. Wat er allemaal in de eerste 37 delen is gebeurd doe ik hier niet uit de doeken. Veel plezier met de film.”

Daar konden we het dan mee doen. Pang! Pang! De Baron schoot samen met zijn bebaarde hulp Alexander een magazijn of wat leeg op wel erg knullig gemaakte poppen die prompt uit de dood herrezen. Zo te zien is meneer Ribelles een groot voorstander van het gebruik van papier-maché in films. Gelukkig waren de kostuums die door de vrouwen werden gedragen niet van zijn hand. Tsjongejonge wat waren die pakjes hoog uitgesneden… Alles werd zo te zien piekfijn bijgehouden door de dames.

 

En zo hoort het tenslotte. Vrouwen in strips moeten enorm grote tetten hebben en harnassen dragen die plaatselijk niet breder zijn dan een string. Onze Spaanse vriend had het goed begrepen, al was zijn voorliefde voor papier-maché op het vlak van de enorm grote tetten een tikkeltje storend. We kunnen tegenwoordig zoveel moois doen met Photoshop – dan is het toch niet nodig het publiek af te schepen met hoekige vormen omdat er toevallig nog wat lijm en krantensnippers in de bak zaten?

De Baron, goed christen als hij is, voert onaangedaan door zoveel enorm grote tetten onverstoord zijn strijd tegen Satan en diens demonenhorde. De breed gespierde man krijgt met zijn lange blonde lokken steeds meer navolging. Zelfs de duivelse hulpjes zijn idolaat van deze nieuwe messias. En waarom ook niet? Lange, blonde haren voor iedereen! Hoewel ik er niets van heb begrepen zeer zeker een onderhoudende film.

Hero Tomorrow
Мёртвые дочери

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*