Elvira’s Haunted Hills

Jaar: 2001
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Sam Irvin
Score: ★★☆☆☆
 

De eerste film van televisiebekendheid Elvira was al erg flauw, maar het sterke concept van Elvira: Mistress of the Dark was voor mij reden genoeg het nog eens te proberen. De twee sterke troeven van Elvira komen al vanaf de titel weer mooi in beeld in Elvira’s Haunted Hills, al zijn de seksistische grappen scherp in aantal afgenomen. Da’s jammer, want dat was toch de categorie grappen die de eerste film mild amusant maakten.

Elvira’s Haunted Hills is voor een groot deel op locatie gefilmd in Roemenië. Mistroostige landschappen in de Karpaten hadden van eender welke andere film iets griezeligs kunnen maken, maar de verweerde bergen en authentiek Roemeense hobbelwegen doen nu slechts dienst om de koets zo ernstig te laten schudden dat de inzittende dokter Bradley Bradley kennis kan maken met fraai gevormde varianten van de moderne airbag.

Een Roemeense acteur wordt, in een van de weinige geslaagde grollen, consequent slecht nagesynchroniseerd en er wordt zelfs over palinca gerept. Elvira’s Haunted Hills straalt door zijn exotische setting een gotisch sfeertje uit. Toch rest vooral de verwondering wat van een film met zulke mooie locaties had kunnen worden als er een degelijk script had gelegen. Of tenminste, een script met minder infantiele grappen. “The village people say the castle is haunted.” “Who listens to the village people anymore?”

 

Diepgang hoeven we niet te verwachten, tenzij in het decolleté van Elvira. Dat mijn versie een slecht op DVD gekopieerd bestand was brak ook op, want een groot deel van de ontknoping ging aan me voorbij. Geen groot gemis, want bij gebrek aan eigen ideeën werd er noest gestolen uit klassiekers als The Pit and the Pendulum. Er zijn talloze betere griezelfilms, en er bestaan vast ook betere films met grote borsten.

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
The Lord of the Rings: The Return of the King

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*