Extreme Jukebox

Jaar: 2013
Land: Italië
Regie: Alberto Bogo
Score: ★★★½☆
 

Breda mocht zich weer even BUT Capital of the World noemen en Willem en ik waren erbij. Voor de derde keer een dagje naar het B Movies, Underground & Trash Filmfestival. Dan is het een hobby. “De films worden elk jaar minder slecht,” concludeerde Willem na onze eerste film van de dag. “Ja, echt? Dankjewel!” glunderde festivaldirecteur Paul Hagenaars.

Wegwerkzaamheden dreigden een tikje roet in het eten te gooien, maar de organisatie vond het geen enkel probleem dat we een kwartier na aanvang van Extreme Jukebox het provisorisch ingerichte bovenzaaltje binnen kwamen vallen. “Jullie kunnen hem nog prima volgen hoor. Het is een erg leuke film!”

Daar was geen woord teveel mee gezegd en we vonden het vreemd dat er maar een stuk of tien bezoekers de moeite hadden genomen de trappen op te sjokken voor deze eerste rock-metal-slasher-comedy uit Italië Een derde van het publiek bestond ook nog uit crewleden van Extreme Jukebox, waaronder regisseur Bogo die in het echt een stuk stralender overkwam dan in de film.

 

Na een dag eerder hutten te hebben gebouwd in het bos haakte Extreme Jukebox hier mooi op aan met de Killer del Bosque. Een beugelschuwende geweldenaar met blonde Vikingpruik en een hekel aan verliefde stelletjes. Een seriemoordenaar die vrouwen vermoordt, verkracht, in stukjes hakt en vervolgens alle losse onderdelen nog eens verkracht. En die al erg snel in de film (tenminste, als je later binnenkomt) korte metten maakt met de aimabele politie-inspecteur.

En er is nog een seriemoordenaar: Naughty Rocky Boy. Jawel. Elke keer als een vervloekte plaat van David Crystal wordt gedraaid keert deze verschrikking voor zeven dagen terug uit de diepste krochten van de hel. “Maar die plaat is toch niet echt vervloekt?” lacht de vriendin van rocklegende Jessie Cake onzeker. Toch wel. Kant A: evil. Kant B: 100% evil. Alleen een stuk leuker uitgewerkt dan in The Lords of Salem.

The Battery
Sharknado

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*