Futuresport

Jaar: 1998
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Ernest R. Dickerson
Score: ★½☆☆☆
 

De herfst is altijd een mooie tijd van het jaar. Elke zondag kan ik genieten van een American footballwedstrijd, de ijshockeycompetitie staat op het punt weer te beginnen en als extra bonus wordt dit jaar het WK rugby in Frankrijk gespeeld. Legio mogelijkheden dus om van de betere contactsporten te genieten op tv. Een film als Futuresport is dus tamelijk overbodig.

Futuresport
laat dé contactsport van de toekomst zien. Een kruising tussen American football, basketbal en zwerkbal. Het behoeft weinig uitleg dat een dergelijke film niet prat zal gaan op een geraffineerd verhaal. De sportscènes zijn goed bedoeld, maar geef mij maar de brute tackles en bodychecks van eerder genoemde, in het echte leven bestaande sporten.

In het jaar 2025 wordt het tienjarig bestaan van Futuresport gevierd. Bedacht in de Down Zone, een ghetto waarin bendes op deze manier ruzies uitvochten, is het spelletje tien jaar later uitgegroeid tot de populairste sport van de wereld. In een flitsende opening zien we hoe het team van de Berlin Griffins het wereldkampioenschap wint door af te rekenen met de egocentrische Amerikanen.

 

Daarna is het rap gedaan met de geloofwaardigheid. De HLO (Hawaii Liberation Organisation) pleegt een aantal aanslagen om onafhankelijkheid van de Verenigde Staten te bewerkstelligen. Ziedaar de bad-guys – tijd om de zaak op Amerikaanse wijze op te lossen. “Laten we er een potje futuresport om spelen,” stelt sterspeler Tremaine ‘Tre’ Ramzey met hagelwitte glimlach voor. Ja, wat een puik plan, juicht de wereld.

Had dat anderhalf uur moeten duren? De wedstrijd tegen het Pacifisch Gemenebest is hard, de vijand saboteert de boel (Amerika niet, natuurlijk), maar uiteindelijk blijkt één van de spelers uit het gele team (tsja, er spelen nu eenmaal Aziaten in) zo eerlijk om de Duits-Amerikaanse alliantie te laten zegevieren. Eind goed, al goed. Geen mens die nog een bom op Hawaii zal leggen. Was iedereen maar zo dom als topsporters, denk je dan.

The Hills Have Eyes
Dream Cruise

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*