Hasta la Vista!

Jaar: 2011
Land: België
Regie: Geoffrey Enthoven
Score: ★★★☆☆
 

“Ik heb in tijden niet zo gelachen,” luidde de aanbeveling van vrienden bij Hasta la Vista! Lachen om gehandicapten – waarom ook niet? Het is de Belgen wel toevertrouwd, al is het nu zonder de scherpe randjes van Ex Drummer. Hasta la Vista! is feelgood tot en met. En voorspelbaar bovendien.

Drie gehandicapten zijn de filmpjes op internet beu en willen zelf ook wel eens ‘poepen’. Rare jongens, die Vlamingen, maar in Punta del Mar staat een bordeel juist voor gasten als Philip, Lars en Jozef. Om gek te worden van genot, wat ook wel eens fijn is als je moeder normaal gesproken ja hand bovenop je fluit moet leggen.

Wie vooraf raadt hoe Hasta la Vista! zal verlopen zou met het volgende kunnen komen. De ouders van het minder valide drietal zien de reis niet zitten. Ze stemmen toch met het plan in (na omissie van de eigenlijke eindbestemming), maar door onvoorziene toestanden kan één der gehandicapten toch niet mee. Tot dusver geen verrassingen.

 

Ondanks dat Lars elk moment het loodje kan leggen gaan de drie vrienden toch. Stiekem. Onenigheid met hun grof gebouwde begeleidster Claude en later onderling kan niet uitblijven. Het blijft behelpen onderweg, zeker omdat Philip en Lars graag uitproberen of ze eens een klap op hun muil kunnen krijgen door onderweg mensen te beledigen. Jozef poept liever met de dikke Claude en als niemand nog maagd is kan drama queen Lars met de rolstoel half in zee geparkeerd sterven.

Spijtig dat bovenstaande voorspelling het exacte verloop van Hasta la Vista! betreft. Ja, er mag gelachen worden, maar moet het allemaal zo sentimenteel? In een film waarin de doorschijnende niemendalletjes van het personeel van El Cielo slechts kort in beeld zijn, worden Waalse schlagers en de huilerige gesprekken over wat het drietal met hun leven had gedaan, waren ze niet gehandicapt geweest, breed uitgemeten. Eva vatte het anders samen: “Dan raad ik toch liever Ex Drummer aan.”

Ravenous
Pembalasan ratu pantai selatan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*