Hero Tomorrow

Jaar: 2007
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Ted Sikora
Score: ★★★☆☆
 

Een film over autisten, voor autisten. En waarschijnlijk ook door autisten. Nou, dan ben je op het BUT Film Festival (B-movies, Underground en Trash) wel op de goede plaats. Het Elektron, normaliter thuishaven van allerlei vieze kunstenaarstypes (ik weet niks van kunst, maar ik weet wat ik leuk vind), wemelde van de aparte types. Eerlijk is eerlijk, op films als die ik vandaag had gezien komt ook geen zinnig mens af.

Hero Tomorrow was de laatste die ik aan kon en gelukkig tevens de laatste voor we de deur uit werden geschopt. Een film over losers die hun dagen slijten in de lokale stripwinkel en er al het geld van hun uitkering heen dragen. Oei, het klinkt alsof dit qua sfeer richting Ghost World gaat, een film over losers die al hun geld uitgeven aan zeldzame platen. Een rotfilm, als je het mij vraagt.

Burgerlijk Amerika haalt opnieuw de neus op voor de fanatieke verzamelaar. Freaks! (Als er nu maar niemand doorklikt naar ‘Mijn verzamelingen’ op deze website.) Hoofdpersoon David vertoont ook wel erg weinig ruggegraat om met hem te sympathiseren. Niemand wil zijn – de eerlijkheid gebiedt te zeggen – slecht getekende strips uitgeven en een back-up plan is er niet, was er niet en zal er nooit zijn.

 

Want David is Apama! Zijn vriendin – freak! – naait een pak voor David zodat hij zich net zo uit kan dossen als de held uit zijn – de eerlijkheid gebiedt te zeggen – slecht getekende strips. Die held heet Apama en is losjes gebaseerd op een Indiaanse legende. Welke legende weet David niet, van welke Indianenstam de legende afkomstig is weet David niet, en wat Apama precies is weet David niet. David is een loser. Een freak!

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat Hero Tomorrow een rotfilm is. De film is niet onaardig. David blijft een loser, krijgt meerdere malen klappen en krijgt zijn leven maar niet op de rails. Zo gaat dat met vieze hippies. Laat dit een les zijn voor eenieder die een loopje dreigt te nemen met de betamelijke Amerikaanse fatsoensnormen. Hoogste tijd voor al die autisten om de zaal te verlaten en iets nuttigs te gaan doen. En jij, waarom verdoe jij je tijd nog met het lezen van deze onzin!

Hwal
El Barón contra los Demonios

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*