Hobo with a Shotgun

Jaar: 2011
Land: Canada
Regie: Jason Eisener
Score: ★★★★☆
 

Dat is nog eens een titel die de lading van de film dekt. Een verhaal is er eigenlijk niet en als het er wel was geweest, dan had Rutger Hauer dat waarschijnlijk ook aan flarden geschoten met zijn jachtgeweer. Hobo with a Shotgun is een kleine anderhalf uur excessief geweld. Meer niet.

Fans van zinloos geweld zullen Hobo with a Shotgun met open armen ontvangen, want een en ander wordt tot in de gruwelijkste details in beeld gebracht. Wat leven we eigenlijk in een zieke wereld vol geperverteerden dat er überhaupt een markt voor dit soort films is. Met de stortvloed aan martelporno van de afgelopen jaren moest regisseur Eisener er een flinke schep bovenop doen om nog boven het maaiveld uit te steken.

Kom, ik vul er eens een alineaatje mee: een onthoofding met prikkeldraad, culminerend in een fontein van bloed waar een wellustige deerne zich vol overgave in baadt. Rafelige vleesresten van een aan gort geschoten penis. Een in brand gestoken schoolbus met zwart geblakerde kindertjes die pogen te ontsnappen. Een handzaag, op en neer bewogen over een halsslagader. En, jawel, een schaatsverkrachting.

 

U wilt meer? Dat kan, want dit is slechts een greep uit de creatieve methoden die zowel de boeven als zwerver Rutger in Hobo with a Shotgun tentoonspreiden. Eerlijk gezegd vond ik het af en toe op het randje allemaal, bijvoorbeeld wanneer het een shot met een baby en een pistool betreft, maar saai wordt het geen moment.

Hoe Rutger er zo bij gekomen is om dood te zaaien in een stadje waar al verderf genoeg was? Tsja, eigenlijk wilde hij veel liever een grasmaaier kopen, maar sommigen onder ons groeien nu eenmaal op om een zwerver met een jachtgeweer te worden. En denk maar niet dat het dan goed met je afloopt.

Kommandør Treholt & ninjatroppen
Buried

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*