Homecoming

Jaar: 2006
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Joe Dante
Score: ★★½☆☆
 

Hoera! Eindelijk een DVD-speler. Vijf jaar geleden spraken Eva en ik af er een aan te schaffen zodra de extended versions van alle The Lord of the Rings delen in aantrekkelijke box aangeboden zouden worden. Uiteindelijk kocht ik het apparaat wat later en met een andere reden. Niet de Masters of Horror serie waar Homecoming deel van uitmaakt, maar het feit dat de computer buiten gebruik was en Sietse en ik toch een DVD wilden kijken.

In Hoogeveen kocht ik niet alleen de DVD-speler maar ook wat horrorschijfjes. Eva wilde graag beginnen met de film van Joe Dante. Die meneer die leuke horrorfilms maakt maar met Piranha, The Howling en Gremlins niet bekend staat om zijn subtiliteit.

Met grote scheppen modder begraaft Dante de subtiliteit al voor de titel van de film in beeld is geweest. “De leukste propagandafilm ooit!” riep Eva dan ook enthousiast uit. Wie dacht alles in het zombie-subgenre al ooit gezien te hebben komt met Homecoming bedrogen uit. Een politieke zombiefilm waarin het regime van Bush en alle Amerikaanse conservatieven eens flink op de hak wordt genomen – wie had dat gedacht.

 

Echt slapeloze nachten zullen de Republikeinen er niet van hebben. Daarvoor is het allemaal wat te vet aangezet. Wat heet – moddervet! Uit Irak teruggekeerde ondode veteranen eisen het recht op om bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten te mogen stemmen. Tegen Bush, zo leren de machthebbers tot hun grote schrik.

Het is allemaal te zot en bovenal te sentimenteel om te beschrijven. Iets teveel een ver van m’n bed show ook. Want zombies zijn leuk en we kennen ze uit heel wat landen (Zombi 2 uit Italië, Shaun of the Dead uit Engeland en Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies uit Japan) met telkens weer een andere insteek, maar Homecoming is veel te Amerikaans. En toch, een rariteit die je gezien moet hebben.

The Addiction
...Continuavo a chiamarlo Trinità

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*