I due superpiedi quasi piatti

Jaar: 1976
Land: Italië
Regie: Enzo Barboni
Score: ★★★☆☆
 

Het was een regenachtige zondagmiddag, maar niet getreurd – Bud Spencer en Terrence Hill waren op tv. Ik hoefde me dus niet te vervelen. Spencer en Hill zorgden er zelfs voor dat ik me erg lang niet hoefde te vervelen. Met op een haar na twee uur was deze knokfilm wat aan de lange kant. Wat wil je, als je zoveel grappen herhaalt.

Eigenlijk is heel I due superpiedi quasi piatti (degenen die het Italiaans niet machtig zijn moeten het met Crime Busters doen) een herhalingsoefening. De plot wijkt niet noemenswaardig af van … Continuavo a chiamarlo Trinità. Spencer en Hill zijn nu alleen geen bandieten in het Wilde Westen, maar dienders in het Zonnige Zuiden van de Verenigde Staten. Ach – detail.

De Vier Vuisten lopen tegen hetzelfde probleem aan als in eerdergenoemde cowboyfilm. Daar wilde hun vader dat zoonliefs op zijn sterfbed beloofden slechterikken te worden. Het lukte maar niet en telkens verichtten Spencer en Hill juist goede daden. In I due superpiedi quasi piatti beweren onze helden dat de criminaliteit hen in het bloed zit, maar worden ze tegen wil en dank ingelijfd als politieagenten.

 

Wanneer ze agenten met een valse tip weglokken van een supermarkt blijkt de tip tot een arrestatie op heterdaad te leiden. De supermarkt die ze zelf willen overvallen blijkt een recruteringsbureau van de politie en wat Spencer en Hill ook proberen, ze worden maar niet ontslagen. Alles wat ze doen helpt om de criminaliteit in Miami te beperken. Had het illustere tweetal simpelweg mijn hobbies opgesomd bij het invullen van de aanmeldingsformulieren, dan waren ze waarschijnlijk niet aangenomen. Hoewel, het weerhield een basisschool er niet van me deze week aan te nemen.

Om met een oud gegeven een nieuwe film te vullen worden grappen tot liefst vier keer toe herhaald. Spencer sloopt de auto van boeven. Boeven halen nieuwe auto, waarna Hill deze sloopt. Boeven halen nieuwe auto, waarna Spencer en Hill, die elkaar zojuist hebben leren kennen, de auto samen slopen. Maar waarom zelf slopen als je de boeven ook dusdanig kunt intimideren dat je ze hun eigen auto kunt láten slopen? “Hill and Spencer! They’re a pair of car-crashing, womanizing, rough-housing loudmouths… and they’re the good guys!” Ja, dat vat twee uur film kort en bondig samen.

Crimen ferpecto
Taxidermia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*