Inbred

Jaar: 2011
Land: Duitsland/Verenigd Koninkrijk
Regie: Alex Chandon
Score: ★★★½☆
 

Achteraf gezien hadden we het perfecte begeleidende drankje bij Inbred. Op het moment dat Wybren en ik van de freakshow genoten waren we ons er niet van bewust dat er zo’n veertig dode insecten op de bodem van de fles palinca ronddreven. Ach, in de film deden ze ook niet moeilijk over een paar maden. Ons drankje was tenminste niet aan de warme kant.

Vier jeugdige wetsovertreders en hun reclasseringsambtenaren menen dat een weekendje platteland een goed idee is, maar dat is buiten de couleur locale gerekend. Dat ze in dorpskroeg The Dirty Hole alleen beschimmelde nootjes hebben is tot daar aan toe (‘Not food served here’), maar levende dieren in de fik steken gaat de stadsbewoners wat te ver. Ja, voor wie van te ver gaan houdt is Inbred een prima filmpje.

Meisjes met een IQ boven de 75 worden steevast met wortels en courgettes belaagd, mannen krijgen de Calvaire behandeling met een blonde pruik op hun hoofd en ook voor de betere mestexplosie kunnen we in Mortlake terecht. Kortom, voorpret genoeg voor Eva die nu toch wat weifelender tegenover haar weekje English countryside staat. Van de andere kant: enkele van de gedegenereerden vertoonden angstaanjagende gelijkenissen met de bezoekers van het café hier aan de overkant.

 

Origineel is Inbred niet. De inteeltgemeenschap is duidelijk op The Texas Chainsaw Massacre geïnspireerd (het kettingzaagdansje riekt ronduit naar plagiaat), de circussfeer is geleend van Freaks en martelporno is tegenwoordig zo populair dat je er gewoon in de plaatselijke supermarkt om kunt vragen. Toch, laat je hier niet door bangmaken als je een liefhebber van gore bent.

Qua bloedvergieten pakt Inbred namelijk lekker uit. Bloed (en mest) spuiten vrijelijk en de mismaakten en zwakzinnigen weten zich door geen mores geremd. Eén voor één krijgen de wetsovertredertjes heel wat voor de kiezen. Een korte zoektocht naar Inbred op internet levert trouwens veelbelovende gerelateerde titels op: Redneck Inbreds en Redneck Inbred Alien Abduction. De palinca komt vast nog wel op.

[Rec]
Grabbers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*