Incident on and off a Mountain Road

Jaar: 2005
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Don Coscarelli
Score: ★★½☆☆
 

Kan Coscarelli de verwachtingen waarmaken na het geniale Bubba Ho-Tep en met een schitterende titel als Incident on and off a Mountain Road? Alsof er nog niet genoeg druk op de schouders van de geboren Libiër lag betreft de film ook nog eens het startschot van de in (toegegeven, niet zo grote) horrorkringen gehypte Masters of Horror serie. Met kopstukken als Joe Carpenter, Dario Argento en Takashi Miike bepaald geen klein project.

Het antwoord luidt, helaas: neen. Het venijn van Incident on and off a Mountain Road zit ‘m in de staart. Een legitieme benadering bij een televisieachtige serie als deze, maar daarvoor duren de films toch weer net te lang. Bijna zestig minuten aardige, maar niet veel meer dan voldoende horror maak je niet perfect met een verrassende wending vlak voor sluitingstijd.

Lang doet Incident on and off a Mountain Road aan als de zoveelste Texas Chainsaw Massacre. Een jonge vrouw raakt betrokken bij een verkeersongeval op een verlaten bergweg in de staat Oregon. Oregon, dat de dubieuze bijnaam ‘Beaver State’ draagt, leent zich met een bevolkingsdichtheid van 13 inwoners per vierkante kilometer (en die mensen wonen aan de kust, niet in de bergen) uitstekend voor seriemoordenaars die niet van pottenkijkers houden.

 

John DeSantis (ooit Lurch in de zoveelste Addams Family op tv) overtuigt geen moment als psychopaat. Hij doet stoute dingen, zoals het uitschroeven van ogen op een manier waar Lucio Fulci (Zombi 2) goedkeurend om zou glimlachen, maar karakter en dialoog zijn termen die niet in het woordenboek van boeman Moonface voorkomen.

Het ziet er allemaal een beetje voor tv gemaakt uit. Tijd om zich in te leven wordt de kijker niet gegund en het verhaal wordt snel afgeraffeld om niet langer dan het afgesproken uur te duren. Gelukkig zijn daar dan de memorabele slotminuten. Maar daar verklap ik niks over. Laat ik het er maar op houden dat Oregon een fijne staat is voor een pittige survivaltocht.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Galaxy Quest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*