Junkie

Jaar: 2012
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Adam Mason
Score: ★★★½☆
 

“Heb je wel eens een vrouw zo hard in haar kont geneukt dat ze ervan bloedde?” Wacht, beantwoord die vraag liever niet. Dat doet Danny ook niet in Junkie – de tijd wordt hem niet gegund in deze ontnuchteringsnachtmerrie. Tijd om iets beredeneerds, iets doordachts te doen is er sowieso geen moment in Junkie. En was de tijd er wel, zou een wrak als Danny er dan toe in staat zijn geweest?

Waarschijnlijk niet. Andere kledingstukken dan zijn versleten badjas lijkt Danny niet te bezitten. Aan het huis waarin hij woont is niets veranderd sinds de dag dat zijn moeder stierf. En wanneer Sonja langskomt, Sexy Sonja, die hem ondanks zijn tekortkomingen kans op kans geeft, dan mompelt Danny steevast de verkeerde dingen.

Wat een geluk dat zijn vriend Nicky hem blijft bijstaan. Hoewel, de tot zijn nek getatoeëerde, kale en in een thaiboksbroekje rondlopende Nicky is ook niet de meest stabiele persoonlijkheid in deze film. Danny mag dan vastbesloten zijn af te kicken; Nicky moet niets weten van deze nieuwlichterij. Het voelt alsof zijn huid strakgetrokken wordt tot deze eraf scheurt – zonder zijn fix gaan er ongelukken gebeuren.

 

Dat blijkt wel wanneer de donkere Otto ingaat op de smekende telefoontjes van Danny. De donkere Otto is geen dealer – Otto is een specialist. Of een nazi, als je het aan Nicky vraagt. Een nazi die je anaal verkracht als je hem niet netjes bij zijn naam noemt. Een schroevendraaier in het hoofd is de enige juiste manier om met donkere, drugsdealende nazi’s om te gaan. En dan leeg laten bloeden en de boel opzuipen.

Ja, Junkie houdt de vaart er goed in en weet er telkens weer een schepje bovenop te doen. Echt ongemakkelijk wordt het pas wanneer pa zich met zijn zojuist gehuwde hoer uit Las Vegas bij Danny meldt om geld van hem te lenen. Om in een onbewaakt moment samen met Nicky en zijn nieuwe vrouw Sonja te bespringen. Hallucinaties, bloed, geweld en seks – wat jammer dat Junkie net vijf minuten te lang duurt.

Starcrash
Chimères

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*