Kung Fu Cannibals

Jaar: 1982
Land: Verenigde Staten van Amerika/Filipijnen
Regie: Edward D. Murphy
Score: ★★★½☆
 

Tien jaar filmrecensies op fiepke.nl – dat vraagt om een speciale film om deze heuglijke mijlpaal te vieren. Na het startschot in januari 2005 met Hot Wax Zombies on Wheels passeerden in de daaropvolgende jaren hoogstandjes als NEKRomantik, Ilsa, She Wolf of the SS, Zombie Strippers!, Nude Nuns with Big Guns, The Legend of Nigger Charley, Manta – Der Film en The Alien That Stole Our Beer de revue. Elke maandagavond met vrienden een film van twijfelachtig allooi kijken is inmiddels vaste prik. Op naar het tweede decennium van recenseren dus.

Of het nieuwe jaar net zulks moois brengt valt nog te bezien, maar op de verlanglijst staan nog genoeg interessante films. En wanneer iemand echt een pareltje vindt, dan wordt het soms doorgegeven. Zoals met Kung Fu Cannibals. Laat je niet om de tuin leiden wanneer je jezelf in je handen zit te wrijven bij de fout lachende slavinnenhandelaren en plots de titel Raw Force in beeld ziet verschijnen: je kijkt wel degelijk naar Kung Fu Cannibals.

Vrij vertaald van IMDB: een groepje martial arts hobbyisten is onderweg naar een eiland dat naar verluidt bevolkt wordt door de geesten van oneervol gestorven martial arts beoefenaars. Een Hitler lookalike en zijn kornuiten handelen op hetzelfde eiland in jade en slavinnen. Het duurt niet lang voor de twee groepen letterlijk in elkaars vaarwater belanden en een en ander behoorlijk escaleert. Kannibalistische monniken, piranha’s, zombies en meer!

 

Dat ‘meer’ betreft dan vooral borsten, waarvan er een veelvoud in beeld wordt gebracht. Borsten in de nachtclub, borsten aan boord van het cruiseschip, borsten in de hoerenkiet, borsten van slavinnen, borsten onder de douche… Het is duidelijk op welk publiek hier gemikt wordt. Daarbij mag wel als kanttekening worden aangemerkt dat het hier een product van de jaren ’80 betreft, geheel op locatie in de Filipijnen geschoten. Dat betekent snorren, borsthaar, korte broekjes en hoog opgetrokken, witte sokken. U wilt meer, u krijgt meer.

De amateurs van de Burbank Karate Club maken korte metten met de incapabele handlangers van de met zwaar aangezet Duits accent sprekende Speer. Maar zijn ze ook opgewassen tegen de kung fu zombies die de maniakaal lachende monniken van Warrior Island op ze afsturen? Natuurlijk, al was dat zo’n beetje het enige dat nog niet was verklapt in de samenvatting die ik vooraf las. Warm aanbevolen voor liefhebbers van kazige B-films.

Je treba zabít Sekala
Darkman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*