Lars and the Real Girl

Jaar: 2007
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Craig Gillespie
Score: ★★★½☆
 

Eigenlijk had ik me meer verheugd op de ijshockeywedstrijd tussen Pittsburgh en New York, maar aangezien zowel Eva als ik ons knap beroerd voelden, deden we toch liever wat samen. We hadden net te horen gekregen dat onze trip naar Rusland van amper twee dagen later niet als gepland door zou gaan. Dankjewel, vrienden met een scala aan redenen om niet mee te gaan. Tijd voor een comedy.

Het bleek een goede remedie te zijn. Lars uit Lars and the Real Girl was een nog sneuer geval dan mijn vrienden. Lars was bang voor alles wat met mensen te maken had. Vooral als die mensen meisjes waren. Veilig in een garage wonend mijdt Lars contact met anderen zoveel mogelijk.

De verlegen, besnorde jongen met een verzameling spencers en vesten om fier op te zijn bedoelt het goed en is vriendelijk tegen iedereen, maar een praatje maken gaat hem slecht af. Door een meisje betrapt verandert een bloem die hij toevallig vasthoudt in een ding dat sneller uit de weg geruimd dient te worden dan een geactiveerde handgranaat.

 

Toch heeft Lars ineens een vriendin, Bianca. Dit tot groot verdriet van (de er nogal gewoontjes uitziende) Margo. Het kerkgaande meisje met de geborduurde paardenvesten is echter anders dan Bianca. Ze leeft namelijk, terwijl de vriendin van Lars een plastic pop is. Anatomisch correct, dat dan weer wel.

Lars and the Real Girl wordt dan een kleffe feelgoodbende waarin het hele dorp het spelletje met Lars meespeelt. Ach wat leeft iedereen toch mee met die goeie, ouwe Lars. Lars zelf krijgt intussen psychische hulp en maakt vanalles mee met Bianca. Tevens psychische hulp voor Eva en mij. We hebben het nodig, met die vrienden van mij.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is in ieder geval niet Teutoons, Pruisisch of Duits
Adams æbler

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*