Lesbian Vampire Killers

Jaar: 2009
Land: Verenigd Koninkrijk
Regie: Phil Claydon
Score: ★★★½☆
 

Al vakantieplannen gemaakt? Cragwych schijnt erg leuk te zijn deze tijd van het jaar. Afgezien van de middeleeuwse bar vol schapen en besnorde, bebaarde en bejaarde homo’s hangt er namelijk een leuk sfeertje in het pittoreske dorpje. Bovendien wemelt het er van de aantrekkelijke vrouwen – zowel levend als ondood.

Gijs zou zo meegaan op een trip naar het nimmer vervelende Cragwych, maar Fletch heeft zo zijn bedenkingen wanneer Jimmy hem probeert over te halen om er te gaan hiken. Hij kan de plaatsnaam niet eens fatsoenlijk uitspreken, maar dat hoeft ook niet volgens Jimmy. Zolang Fletch avntuur maar goed kan spellen, want dat is wat ze gaan beleven in Cragwych.

Daar krijgt Jimmy gelijk in, want op het moment dat zijn dartpijltje de kaart van Engeland op hun vakantiebestemming treft, is hij zich er nog niet van bewust dat Cragwych al eeuwen lang onder een vloek lijdt. Zodra een meisje uit het dorp achttien wordt, verandert ze in een vampier. Een lesbische, maar dat mag gezien de filmtitel geen verrassing heten.

 

Lesbian Vampire Killers heeft een visuele flair die zich kan meten met Zombieland. Ook hier verschijnt af en toe een voetnoot in beeld, de lollies likkende sletten hadden niet beter gefilmd kunnen worden en de sfeer dat er iets niet pluis is wordt (lange tijd) treffend weergegeven. Tot de finale, want Vampierkoningin Carmilla heeft het gemaakte en weinig overtuigende van een eindbaas in een computerspel.

Al worden de beelden op momenten zo mooi gebracht dat het allemaal wat steriel overkomt, het grootste gedeelte van de tijd werkt de aanpak wel en de dialogen van verstand-op-nul-en-lachen-maar missen hun uitwerking niet. Wie denkt alles al te hebben gezien op het gebied van vampiers moet – naast de serie True Blood – de met wijwater gevulde condooms in Lesbian Vampire Killers maar een kijkbeurt gunnen.

Trolljegeren
I Hired a Contract Killer

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*