Meatcleaver Massacre

Jaar: 1977
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Evan Lee
Score: ★★☆☆☆
 

“Bij de verhuizing heeft iedereen zijn eigen DVD’s meegenomen. Er bleven er een paar over waarvan niemand meer wist van wie ze waren, of niet toe wilde geven dat ze van hem waren. Die hebben we toen maar verdeeld,” legde Bram uit hoe hij de trotse eigenaar van Meatcleaver Massacre (tijdens de credits The Hollywood Meatcleaver Massacre genoemd) was geworden.

Bram had Meatcleaver Massacre nog nooit gezien en had geen concrete plannen in die richting. Even surfen op IMDB zou hem ook weinig enthousiast hebben gemaakt. Ja, fans van Christopher Lee die een glansrol van hem verwachten en erachter komen dat het slechts oude beelden van het horror-icoon betreffen die het verhaal in- en uitleiden zullen zich bekocht voelen. Lee wist zelf niet dat hij meespeelde in de film maar had geen zin tijd en geld in een rechtsproces te steken.

Afdeling Extreme van het label Dutch Film Works kon wel lachen om de poets die men Lee destijds bakte en schroomde niet op herhaling te gaan. ‘Starring Christopher Lee (The Lord of the Rings, Star Wars, Sleepy Hollow)’ staat er schaamteloos op de achterflap. Over de rest van de rolverdeling wordt met geen word gerept.

 

Wie geen verstokt Lee-adept is en zin heeft in een B-film die met zijn titel niets van doen heeft is bij Meatcleaver Massacre aan het goede adres. Een ‘massacre’? Nauwelijks, met drie moorden (de hond niet meegerekend) die weinig expliciet in beeld worden gebracht. Toch wel met een ‘meatcleaver’ uitgevoerd, dan? Neen, zo zou ik dat mes noch het koord waarmee gewurgd wordt willen noemen.

Meatcleaver Massacre is dan ook geen slasher, zoals menigeen verwacht had. Op de DVD-hoes lezen we: ‘An occult film so terrifying it will never be shown on tv!’ Meatcleaver Massacre laat werkelijk geen enkele mogelijkheid onbenut hoge verwachtingen te creëren die vervolgens niet waar worden gemaakt.

Wie echter zonder teveel ijdele hoop aan de zit begint wordt verblijd met het oproepen van een demon die het een groepje jeugdige delinquenten lastig gaat maken. Best vermakelijk allemaal, al zit het plot vol gaten en had het monster nooit in beeld gebracht mogen worden. Heerlijk, dat totale gebrek aan smaak in de jaren ’70. Alleen die softe erotische scène met besnorde man in lelijk geverfde kamer had er van mij niet in gehoeven.

Roemenen, een luidruchtig volkje
Gokudô Kyôfu Dai-gekijô: Gozu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*