Met Vacuoles naar de Efteling

“Waarom moeten al die Vacuoles-excursies met natuur te maken hebben?” Omdat we nu eenmaal een biologenvereniging zijn, luidde destijds het antwoord. Toch werd besloten het (onterecht) ontevreden publiek te geven wat het wou hebben. Er werd een excursie georganiseerd die absoluut niks met de natuur te maken had. Net als wanhopige ouders die hun vervelende kinderen weer een tijdje rustig willen krijgen maar dit niet met valium of harddrugs doen, besloten we naar de Efteling te gaan.

De Efteling- mannen weten waarom

Oktober liep alweer op zijn eind toen we in 1998 voor het eerst naar het gemoedelijke Brabantse pretpark afreisden. Het was er, midden in de herfst, natuurlijk niks warm, maar iedereen voelde de warmte in de harten van al die Brabantse kindertjes die het net als ons geweldig naar hun zin hadden. Weg van de Stadse Drukte mochten we één dag weer genieten van het Sprookjesbos, waar we de Fakir op zijn vliegend tapijt zagen vliegen, in de put van Vrouw Holle keken en ons oor te luister legden op de magische paddenstoelen.

Ja, hier in het zuiden was het leven waarlijk mooi. Onder de motto’s “Drink je Laafloos in de Efteling”, “Steek de draak met/in de Efteling” en “De Efteling: Mannen weten waarom” werd het uitje in 1999, 2000 en 2001 herhaald. Een succesformule die steeds meer mensen warm liet draaien voor dit pretpark waaraan zoveel biologen mooie (jeugd)herinneringen hebben.

Een van de jaarlijks terugkerende fenomenen is het zo raar mogelijk op foto’s komen. Het is nog niet gelukt om te bewerkstelligen dat een foto gecensureerd werd, maar we waren er twee keer erg dichtbij. Ook de jaarlijks terugkerende demonstratiewedstrijd van de Duitse Driemansbob onder aanvoering van captain Günther Fliegenklatscher verleidt het personeel van de Bob telkens weer de muziek snoeihard te zetten. Een oefening voor de armspieren vormen de kookketels van Monsieur Cannibale – met stip de bruutste attractie van de hele Efteling als er biologen in zitten. De laatste flessen Laafse Lurk zijn steevast voor de Nijmeegse studenten. Dat weten ze daar nu zo onderhand wel.

Deze trein, deze vervloekte trein… Het is een Hel gelijk… Wanneer de trein je ‘s avonds uit Brabant wegrijdt, is dit het startschot voor weken vol verhalen over de afgelopen Efteling-excursie. Nog 12 maanden, en dan is de volgende.

Je kunt hier van het dak eten
Eind goed, boerenkool

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*