New Kids Nitro

Jaar: 2011
Land: Nederland
Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil
Score: ★★★☆☆
 

“Een oom van mij had New Kids Nitro meegenomen,” vertelde een meisje uit groep 7. “Dat vind ik geen geschikte film voor jullie,” preekte ik en ik kon het weten, want ik had hem de avond ervoor nog gezien. Voor je het weet zit je weer met een playbackshow waarop een groep zesser het publiek met Hoeren neuken nooit meer werken verblijdt. Nee, met Corry Konings heb ik weinig op.

Voor wie New Kids Nitro dan wel een geschikte film is, is moeilijk te zeggen. Erg vrouwvriendelijk is hij in ieder geval niet. “Stopt hij nou die bezem in haar kut?” En de vrouw van de Bond tegen het Schelden is niet de enige die het zwaar te verduren krijgt, want er gaat amper een shot voorbij of er glinstert zaad op de lippen van de lieve Deborah.

Het gaat er dan ook eens te meer ruig aan toe in Maaskantje en omstreken. D’n Deef (toch echt doodgereden in New Kids Turbo!) uit Schijndel (toch echt platgebombardeerd in New Kids Turbo!) blijft ongevraagd opduiken in Maaskantje en dat zint Barrie, Richard, Rikkert, Robbie en Gerrie niet. Verrekte homo’s uit Schijndel, met hun roze pilletjes.

 

Via een rammelend verhaal van straatraces, politie-infiltranten en de zieke moeder van Barrie komen we dan toch uit bij de reden waarom iedereen New Kids Nitro zou moeten kijken: Friese zombies. Jawel, zombies. En de Brabanders hebben goed naar de serie The Walking Dead gekeken – of in ieder geval het eerste kwartiertje ervan. In groezelige sepiatinten rijdt het gelegenheidsverbond van Maaskantje, Schijndel en Woensel met hun Manta’s het besmette Friesland binnen.

“Godverdomme lelijk hier jonguh,” wordt Friesland raak getypeerd. En waarom niet met z’n allen tegen een Friese vlag zeiken en een andere in brand steken, als je d’r toch bent? De zombies zijn geen partij voor de New Kids en dat laat voldoende tijd voor het nog maar eens herhalen van succesvolle grappen als mensen aanrijden, mensen door het oog schieten, mislukte kung fu moves en mensen aanrijden. Hopelijk komt er een derde deel, want één blikje Schultenbräu was wat magertjes.

Pranzo di ferragosto
Bergen met bloedworst, niet met bloedwraak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*