Nude Nuns with Big Guns

Jaar: 2010
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Joseph Guzman
Score: ★★★½☆
 

Wie op zoek is naar innovatie in de filmwereld hoeft niet verder te kijken dan Nude Nuns with Big Guns. Het baanbrekende van deze film zit ‘m niet zozeer in het wat simpele verkrachtings- en wraakverhaal en de algehele grindhousesfeer van het werkje, als wel in de marketingaanpak. Wie weet valt er met slechte films wel meer te verdienen dan met goeie!

Zo slecht is Nude Nuns with Big Guns trouwens niet, maar daarover zometeen meer. De filmstudio die al dan niet over de rechten van deze film beschikte, klaagde 5.865 illegale downloaders aan. Als angstige huisvaders liever niet met naam en toenaam aan de schandpaal genageld wilden worden, behoorde een schikking tot de mogelijkheden. En dat kon nog wel eens meer opleveren dan de schamele $85.000 die Nude Nuns with Big Guns gekost had.

Blijkbaar geeft niet iedereen grif toe dit soort zieke beelden graag te willen zien, maar met deze nunsploitation – zoals het subgenre officieel te boek staat – beleefden we toch echt een vermakelijk avondje. De 3,9 waarmee de film op IMDB bestraft werd raakt werkelijk kant noch wal. Dit is entertainment!

 

De nonnen in het klooster van vader Bernardo houden er tamelijk onchristelijke nevenactiviteiten op na. Dagelijks staan ze naakt heroïne te verpakken, terwijl de priesters grijnzend met de van slechterik Chavo gekregen stapels bankbiljetten staan te zwaaien. Dat stelen van criminelen geen goed plan is ondervindt zuster Sarah op de harde manier. De motorbende Los Muertes weet wel raad met stoute meisjes.

Wie niet vies is van een portie vrouwenmishandeling, vernedering, de nodige verkrachtingen, verminkingen en natuurlijk de beloofde grote geweren mag zich in de handjes wrijven. Dit alles en meer wordt met zo’n enthousiasme, visuele flair en sadistische humor gebracht dat het nieuwsgierig maakt naar Joseph Guzmans andere film, Run! Bitch Run! Met twee uitroeptekens in de titel, dus dat belooft wat.

Outland
Deathsport

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*