Pick Me Up

Jaar: 2005
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Larry Cohen
Score: ★★★½☆
 

Toen Larry Cohen één goed idee had moet hij iets gedacht hebben in de trant van: “Zo, nu is het klaar.” Pick Me Up hoefde tenslotte maar een uurtje te duren. Als Troma geen goed idee weet uit te rekken tot vijf kwartier, kan een regisseur waar we iets meer van mogen verwachten dan niet datzelfde doen met een originele invalshoek?

Ja en nee. Het is me wel een vondst hoor: een vrachtwagenchauffeur brengt iedereen om zeep die zo stom is met hem mee te liften. Een lifter maakt korte metten van iedereen die zo stom is hem een lift aan te bieden. De psychopaat wordt opgepikt door de psychopaat. Lachen!

Vanaf dat moment lijkt het verdacht veel op die horrorfilm die we verleden week zagen. Kinderachtige referenties aan The Texas Chainsaw Massacre. Cohen laat zijn hoofdrolspelers de spot drijven met zichzelf. Het is wachten tot alle figuranten netjes zijn afgeslacht opdat de grote finale tussen de twee maniakken kan worden uitgevochten.

 

Weinig nieuws onder de zon dus in Pick Me Up, maar in plaats van de jeremiërende criticus uit te hangen kan ik ook gewoon toegeven dat ik het best een aardige film vond. Spannend, lekker tempo erin en al waren de meeste ideeën niet origineel, Cohen voert ze wel met verve uit. Het resultaat is een vlotte horrorfilm, geserveerd in hapklare brokjes.

De weidse beelden van afgelegen bosgebieden waar een weg doelloos doorheen lijkt te slingeren (ik denk aan Oregon) creëren effectief een desolate sfeer. Wie hier strandt hoeft niet op hulp te rekenen. Alleen die laatste scène is mij wat te zot: twee psychopaten die worden opgepikt door twee psychopaten? Only in America!

Beowulf & Grendel
Imprint

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*