Pranzo di ferragosto

Jaar: 2008
Land: Italië
Regie: Gianni Di Gregorio
Score: ★☆☆☆☆
 

Dat we te laat waren was deze keer niet Wybrens schuld, maar ons vooroordeel dat Robert al vast een film uit zijn Volkskrantverzameling in de dvd-speler gestopt zou hebben bleek helaas wel een terechte veronderstelling. Submarino was vorige keer een voltreffer recht in onze smoelen. Nu wilde Robert de feestvreugde van zijn huwelijksreis nog wat verlengen met Pranzo di ferragosto (Mid-August Lunch). Terwijl hij toch ruiterlijk toegaf dat Italië niet snel zijn favoriete land zou worden.

Het idee van Pranzo di ferragosto is niet eens bij voorbaat helemaal af te serveren. Gianni werkt niet minder hard dan de gemiddelde Italiaan door full-time voor zijn bejaarde moeder te zorgen. Een beetje boekjes voorlezen, boodschappen voor haar doen en als je dan toch in de winkel bent gelijk een glas wijn achterover slaan. Het is zwaar werk, maar iemand moet het doen.

Als je belangrijkste bron van inkomsten bestaat uit het laten opschrijven van de boodschappenkosten en het negeren van elektriciteitsrekeningen, komt er ooit een einde aan het luie leventje. Tenzij je gek genoeg bent drie bejaarde dames in huis te nemen tijdens Mariahemelvaart om op die manier wat schulden kwijtgescholden te krijgen. Bejaardenoppas bij dametjes die men graag een weekend kwijt is- dat wordt vast lachen!

 

Nou niet dus, want Pranzo di ferragosto is maar een tamme bedoening. Af en toe moet Gianni achter een ontsnapt omaatje aan of is het zoeken geblazen naar een verdwenen ovenschaal pasta, maar interessant wil het allemaal niet worden. Van de onderwijl beluisterde avonturen van Robert en Wybren valt vast een amusantere film te maken.

Aan het eind wapperden de oudjes met honderdjes om het verblijf bij Gianni wat op te mogen rekken, maar wij waren blij dat de hoofdrolspeler en regisseur er na vijf kwartier ook tabak van had. We gingen naar huis met wat meer respect voor de verplegers in bejaardentehuizen, maar als we volgende keer weer naar schuifelende, aftakelende griezels moesten kijken toch liever weer gewoon zombies.

The Wicker Tree
New Kids Nitro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*