Run! Bitch Run!

Jaar: 2009
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Joseph Guzman
Score: ★★☆☆☆
 

Ik wil wel dat mijn rape-revenge films een beetje serieus zijn, klaagde iemand op IMDB over Run! Bitch Run! Wie mijn opmerking over uitroeptekens in filmtitels heeft gelezen is gewaarschuwd: deze groezelige grindhouse nunsploitation (jawel, daar gaan we weer, kort na Nude Nuns with Big Guns) telt liefst twee uitroeptekens in de titel. Het resultaat is navenant.

Run! Bitch Run! lift grijnzend mee op de hernieuwde interesse in bar slechte films en gaat overduidelijk voor een paar snelle dollars. Daar is regisseur Guzman (Nude Nuns with Big Guns) dan wel weer eerlijk in: hij neemt niet eens de moeite te verbloemen dat noch acteurs, noch producenten hun best hebben gedaan iets te maken van dit platte misbruikverhaaltje. En daardoor is de film dan eigenlijk toch weer best vermakelijk.

Waar het vermaak bij menig film waarin naar hartelust verkracht wordt ver te zoeken is, valt het in Run! Bitch Run! allemaal wel mee. Knappe jongen die zich hier met de personages kan vereenzelvigen. De buitenactiviteit ‘find and fuck’ heeft meer weg van een kwajongensstreek dan van een ernstig zedendelict en de slachtoffers lijken zich er constant van bewust te zijn dat het altijd erger kan.

 

De slachtoffers heten Catherine en Rebecca en proberen in erg korte rokjes zoveel mogelijk bijbels aan de man te brengen. De langharige pooier Lobo en de zich hoererende Marla hebben betere plannen, nadat de meisjes getuige zijn van de moord op Karla, een van Lobo’s hoeren. Terwijl Lobo en zijn stotterende hulpje Clint een oude auto met daarin Karla’s lijk voor veel geld verkopen (een vers lijk van een lekkere snol in de kofferbak – ook daar weet de autohandelaar wel een markt voor), vermaakt men zich in de hoerenkiet met een spelletje Russisch roulette.

Wat zinloos geweld, een beetje gedwongen seks hier en daar en heel veel lijntjes coke later is Lobo’s bende bijna klaar met Catherine. Na voor dood achtergelaten te zijn in de bossen (in een aan Bergmans Jungfrukällan herinnerend shot) maakt ze zich op voor het afgeraffelde wraakgedeelte van de verplichte rape-revenge combo. Dat dit uitmondt in serieus rectaal ongenoegen in origineel, maar Run! Bitch Run! biedt bar weinig nieuws. En dat is precies wat te verwachten viel.

Cent mille dollars au soleil
Crna mačka, beli mačor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*