Severance

Jaar: 2006
Land: Verenigd Koninkrijk/Duitsland
Regie: Christopher Smith
Score: ★★★½☆
 

In Oost-Europa is altijd wat te doen. Dat geldt niet alleen voor leuke reisjes, maar ook voor horrorfilms. Martelingen in Hostel, illegale orgaanhandel in Train en nu een slasher in de vorm van Severance. Met een zweempje concentratiekamp, want dat mogen de Britten toch graag associëren met die foute kant van Europa.

Zo’n baard – weer een slasher in het bos! Dan moet er wat creativiteit bij komen kijken om met de af te hakken kop boven het maaiveld te geraken. De premisse mag er wezen: een horrorcomedy waarin een teambuildingsweekend van een wapenfabrikant jammerlijk uit de hand loopt. Met meteen in de eerste minuut al twee strippers in bontjassen.

Een goed begin, en de vaart blijft er lekker in zitten in Severance. De promotieclip van wapenfabrikant Palisade Defence lijkt regelrecht voor de Hitlerjugend te zijn opgenomen, vindt de veel te vredelievend voor haar werk uitgevallen Jill. Nou, dan is er toch geen betere bestemming dan Hongarije?

 

Nu is Hongarije al niet mijn favoriet, maar met een incompetente manager als Richard aan het roer verandert het verblijf in de donkere bossen van dit land in een regelrechte nachtmerrie. Een hobbylegertje adequaat uitgeruste fascisten dat het op de paddo’s etende, paintballende en ronduit wereldvreemde employees van Palisade Defence heeft voorzien helpt ook niet echt mee. Dan kan alleen een stel lekkere Balkan Babes de zaak nog redden.

Een en ander wordt dan wel geadverteerd als komisch vermaak, maar Severance wordt regelmatig nog behoorlijk onaangenaam. Niet helemaal verrassend voor wie ander werk van regisseur Christopher Smith zag, zoals Black Death en Triangle. En net als die beide films is ook Severance aardig, maar zeker geen meesterwerk. Wie niet met zijn collega’s op stap wil doet er goed aan op voorhand deze film te laten circuleren.

Вий
Kommandør Treholt & ninjatroppen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*