Sex Galaxy

Jaar: 2008
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Mike Davis
Score: ★★★½☆
 

Dit was dus een film die pas een jaar oud was. Net als twee jaar geleden begonnen Willem en ik het BUTFF (B-movie, underground & trash filmfestival) in het ‘upper theater’. Dat klonk veelbelovend, maar het betrof een zweterig, klein kamertje waarin wat afgedankte bioscoopstoelen bijeen waren gezet. Eerder die dag scheen er al een rij met bezoekers en al ingestort te zijn.

Met de steeds verder oplopende temperaturen was dit geen comfortabel zaaltje, maar de ambiance was voortreffelijk. Het voltallige publiek (zo’n twintig bezoekers) schoot in de lach bij de start van Sex Galaxy. Met zo’n titel hoefden we niet eens te informeren wat er tezelfdertijd in de grote zaal draaide.

Sex Galaxy
zou een ´MST3K-style tribute to campy sci-fi romps of yore’ zijn. De gelijkenis met Mystery Science Theater 3000 lag inderdaad voor de hand, al zitten daar vaak niet zulke grote borsten in. De gimmick van gesproken tekst die totaal niets van doen heeft met de bewegingen van lippen op het scherm was ook hier erg leuk.

 

In Sex Galaxy worden rondborstige blondines onder de duim gehouden door een niet bijster veel angst inboezemende robotpooier. Een robot die er, net als alle ruimteschepen en decors in deze film uitziet alsof de kinderen uit mijn klas hem op een regenachtige woensdagmiddag in elkaar hadden kunnen zetten. Ja, dan is ook een verwijzing naar Plan 9 from Outer Space snel gemaakt.

Enkele gefrustreerde mannen van planeet aarde zijn maar wat nieuwsgierig naar de schaarsgeklede bimbo’s. Op hun eigen planeet valt er niks meer te neuken sinds seks voor het huwelijk strafbaar is gesteld. Na de gevaarlijke verleiding van zoveel vleselijke lust, realiseren ze zich gelukkig op het nippertje de schoonheid van het huwelijk. Sex Galaxy eindigt met een stichtende boodschap van de kerk die dit onderhoudende avontuur sponsorde. Heerlijk campy inderdaad.

Da man da raíña vermella
Изгнание

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*