Sick Girl

Jaar: 2006
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Lucky McKee
Score: ★★★★☆
 

Met afstand de leukste lesbische film die ik in jaren zag. Ik zag deze film met een reden als dertiende en laatste in de Masters of Horror serie. Een film met in de hoofdrol twee vrouwen die niet van elkaar af kunnen blijven en veel, heel veel smerige insecten. Misselijkmakend plaatje op de cover. Een film die hoogstwaarschijnlijk recht zou doen aan het eerste woord uit de titel. Lucky McKee regisseerde niet veel voor Sick Girl, maar wàt hij regisseerde was controversieel; niet in de laatste plaats vanwege wat hij wel erg jonge vrouwen mee laat maken.

Sick Girl bleek een van de meer aangename verrassingen in de serie die zich kenmerkt door het grote niveauverschil tussen de afzonderlijke delen. McKee filmde een duistere komedie om van te huiveren maar vooral ook om erg vrolijk van te worden. Dat het niet erg realistisch ogende maar daarom niet minder afschrikwekkende insect uiteindelijk de twee wellustige dames op ranzige wijze infecteert en hun lichamen parasiteert mag de pret niet drukken.

Het noodlot van de dames zit een happy end niet eens in de weg. De toon van Sick Girl is eerder nerveus giechelend dan bulderend van het lachen, want constant hangt er een dreiging in de lucht dat het wel eens heel, heel naar kan gaan worden. Zuinig met lichaamssappen is McKee daarbij niet, maar het gruwelen om uit oren druipend pus wordt lichtvoetig afgewisseld met grinniken om stuntelige toenaderingsverzoeken tussen de verlegen lesbiennes.

 

Als bioloog word je wel eens vreemd aangekeken door het andere geslacht en het vergaat entomologe Ida Teeter niet veel anders. Collega Max, altijd vol belangstelling wat betreft het liefdesleven van Ida, heeft niet eens biologieboeken in huis. Het schrikt de vrouwtjes af, weet hij. Ida is wat volhardender in haar liefde en heeft een hele santekraam aan kakkerlakken, bidsprinkhanen en wandelende bladen in haar appartement. En keer op keer worden eventuele partners erdoor verjaagd.

Tot Ida op een dag de ware vindt: Misty Falls houdt van Ida èn van alles wat maar kruipt en krioelt. Alles wat kruipt en krioelt houdt ook van Misty. Een complot, een recent ontdekte insectensoort en een keffend hondje dat spoorloos verdwijnt maken het lijstje ingrediënten voor een onderhoudende film compleet. “Ik wil ook een zoen,” zeurt een meisje in lieveheersbeestjespak als ze Ida en Misty in de gang betrapt. Al is het insect niet echt overtuigend, in Sick Girl kunnen we ons allemaal inleven.

Taxidermia
Gori vatra

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*