Sightseers

Jaar: 2012
Land: Verenigd Koninkrijk
Regie: Ben Wheatley
Score: ★★★★☆
 

Ah, die eerste vakantie samen… De spanning van het nieuwe, helemaal vrij en smoorverliefd op elkaar. Toch is de kans aanwezig dat jullie eerste reisje niet half zo speciaal was als dat van Carol en Chris. Na Sightseers sta ik in ieder geval te popelen om weer te gaan kamperen. Verdraaid, ik zet de tent vanavond nog op!

Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om van Carols en Chris’ uitje iets memorabels te maken: Carols moeder, die ouwe heks, blijft lekker thuis. De caravan is knus ingericht met allerlei rommel. Topattracties als het tram- en het potloodmuseum staan op de to-do-list. Carol staat daar zelf ook op, met haar zelf gebreide lingerie.

Als Chris dan ook nog een fraaie fotocamera op de kop tikt om Carol mee te fotograferen, terwijl ze met haar hoofd in de potpourri liggend genomen wordt, kan hun vakantie niet meer stuk. Tenzij de politie ze op het spoor komt natuurlijk, want het stelletje laat zo langzamerhand een spoor van lijken achter.

 

Sommige mensen vragen er ook om. Afvalpapiertjes van ijsco’s achteloos op de grond flikkeren in een zeldzame dubbeldekkertram en het vertikken om de rotzooi op te rapen. Betweters die jou vertellen je rotzooi op te ruimen – waar bemoeien ze zich mee? En dan zijn er nog mensen die gewoon ronduit irritant zijn. Een stok, een steen, een caravan – Chris weet raad.

Het dreigt uit de hand te lopen wanneer Carol wat begint te voelen voor de hobby van Chris en vrolijk mee begint te doen. Maar ja, ze is een vrouw en vertikt tot Chris’ chagrijn het spel netjes volgens de regels te spelen. Als Chris ook nog eens te dikke vrienden wordt met Martin en zijn fantastische carapod (die wil ik trouwens één voor mijn verjaardag) is de maat vol voor de jaloerse Carol. Ja, je leert je partner goed kennen op zo’n eerste vakantie.

The Hobbit: An Unexpected Journey
Chinjeolhan geumjassi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*