The A-Team

Jaar: 2010
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Joe Carnahan
Score: ★★★★☆
 

Toen ik de jongens van groep 8 vroeg of dit $110 miljoen goed besteed was, waren ze unaniem: jazeker, dit was $110 miljoen heel erg goed besteed! Na een jaar met alleen meiden in de hoogste groep, waren de schoolverlaters dit jaar allemaal jongens. Als afscheid konden we nu dus wel iets leuks doen en aangezien de jochies The A-Team nogal hoog hadden zitten was de keus snel gemaakt.

Zelf verwachtte ik niet bar veel van The A-Team, maar ook ik had geen plan B. Ik hoopte maar dat de jongens de film nog nooit gezien hadden en kwam ermee weg. Omdat ik dacht dat de oude serie vast stukken beter was dan deze recente film, had ik The A-Team links laten liggen. En zo begonnen we ook: met misprijzende opmerkingen omdat het hier andere acteurs betrof. Dit was niet het echte A-Team.

Nog voor de titel in beeld verscheen (wat overigens een dikke twintig minuten duurde, of in ieder geval leek te duren) was de stemming echter volledig omgeslagen: dit zou een fantastische film worden! Ongure Mexicaanse drugsdealers, liquidaties die op het nippertje voorkomen kunnen worden, bijdehante opmerkingen, snelle auto’s, explosies… Ja, dit was echt $110 miljoen goed besteed.

 

Zonder enige twijfel koos groep 8 voor de verlengde versie van The A-Team, in hun jeugdige naïviteit hopend op vijftien minuten extra ontploffingen en vuurballen. Wat weggeknipt was voor de bioscoopversie waren waarschijnlijk de dialogen en de love interest scènes, maar ik was blij met de keuze. The A-Team was namelijk een actiefilm die de vaart er flink in hield en – veel belangrijker – de sfeer van de oude serie treffend wist neer te zetten.

Net als vroeger was Murdock (gespeeld door Sharlto Copley, bij mij bekend dankzij zijn glansrol in District 9) mijn favoriet. Volslagen gestoord en in staat alles te vliegen wat vleugels heeft – of zelfs zonder vleugels, in het geval van de tank. En natuurlijk wordt er geknutseld, is B.A. bang om te vliegen en deed Face het goed bij de juffen. Niet bepaald mijn genre, maar laat ik maar gewoon toegeven dat ik het een hele vette film vond.

Indiana Jones and the Temple of Doom
Monsters

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*