The Battery

Jaar: 2012
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Jeremy Gardner
Score: ★★★★½
 

Met een tussenstop bij barbecuënde bouwvakker Dokter Worst en een onderonsje met cast en crew van Extreme Jukebox konden we moeilijk beweren dat we het niet hadden geprobeerd, maar The Battery zou vandaag de enige film blijken waarvoor we op tijd in de zaal zaten. Met bier, want hoewel de organisatie geen consumpties in de zalen wenste, wilden ze ook weer geen problemen. Al was daar in The Battery bepaald geen tekort aan.

Liefhebbers van The Walking Dead hoeven niet verder te lezen en kunnen meteen op zoek naar deze film. Een buitenbeentje op het B Movie, Underground & Trash Filmfestival, want waar zombiefilms de afgelopen jaren een hausse beleven valt deze film in ieder geval niet in de laatste twee categorieën. De gevoeligheid van de prent en het gebrek aan ingewanden maken zelfs het B predikaat discutabel.

Verwacht geen actie als in 28 Days Later of 28 Weeks Later, geen fratsen als in Shaun of the Dead en geen smerigheid als in het gros van de zombiefilms. In The Battery staat de relatie tussen de hoofdpersonen Ben en Mickey centraal. Twee overlevenden die op hun passie voor honkbal na nauwelijks raakvlakken met elkaar hebben. Een psychologisch drama – met zombies.

 

Te traag, volgens rancuneuze zombiefanaten. Maar The Battery hoort traag te zijn. Waar zou je je ook heen moeten haasten in een wereld waar werkende auto’s een rariteit zijn geworden, waar je voor je voedsel afhankelijk bent van de conservenblikken die je vindt en waar je om aan je trekken te komen moet masturberen bij het zombiemeisje dat haar borsten tegen de ruiten duwt terwijl ze met open mond staat te kreunen en te kwijlen?

Een prachtige scène, slechts overtroffen door het minutenlange tandenpoetsfestijn wanneer de onverzorgde Ben en Mickey een tube tandenpasta en twee tandenborstels vinden. Het zijn de kleine dingen waar je het van moet hebben wanneer je afscheid hebt genomen van al je familieleden en vrienden. Een haast tedere film, maar gelukkig wel met zombies.

Sêrâ-fuku mokushiroku
Extreme Jukebox

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*