The Diamonds of Metro Valley

Jaar: 2010
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Aaron Arendt
Score: ★½☆☆☆
 

Mijn bezoek aan het BUTFF (B-Movie, Underground & Trash Filmfestival) bleef dit jaar weliswaar beperkt tot een kijkje op de binnenplaats, maar dat was net lang genoeg om een veelbelovende dvd in retro kartonnen hoes voor Wybren op de kop te tikken. Waarom immers enkel cadeautjes voor de pasgeborenen en hun jaloerse broertjes en/of zusjes kopen? De stralende vaders mogen ook best op wat meer dan volle luiers en gebroken nachten getrakteerd worden.

In Wybrens geval werd het een abominabele film die zich slechts met de nodige hoeveelheid palinca liet genieten. Anderhalf uur The Diamonds of Metro Valley noodzaakten mij terug te komen op onze analyse van Casa de mi Padre. Daarvan beweerden we hem zelf ook gemaakt te kunnen hebben, zij het beter. Deze film hadden we dronken beter kunnen maken. En ook als we er met de pet naar zouden gooien.

De makers van The Diamonds of Metro Valley doen ogenschijnlijk niet eens hun best. Funky muziek die niets van doen heeft met hetgeen er op het scherm te zien is, speelgoedpoppen en pluche knuffels nemen de hoofdrollen waar en acteren daarbij niet merkbaar slechter dan de rest van de cast en alles is opgenomen voor een groen scherm om er vervolgens met derderangs apparatuur een tenenkrommend decor bij in te kleuren.

 

Gelukkig is er het verhaal nog. De geen moment overtuigende gangsterbaas Jonas Caine wil diamanten stelen, en daarvoor heeft hij R.O.N.A.L.D. nodig. R.O.N.A.L.D. is de creatie van cokeverslaafde wetenschapper Thadeaus Price en staat voor Robot Operated Nocturnal Active Lizard Device. Een robothagedis met ongekende krachten en dito stuurmanskunsten. Hij is geloof ik ook nog onverwoestbaar.

De politie wil daar graag het fijne van weten en zoekt dit uit met niet bijster doeltreffende agenten, die echter wel de beschikking hebben over snelle speelgoedautootjes en spacy helikopters vol zware bommen. Er volgen aardig wat explosies, maar Ilva nadert inmiddels de leeftijd waarop haar tekeningen realistischer ogen dan de animaties waarmee The Diamonds of Metro Valley ons verveelt.

Mientras duermes
Casa de mi Padre

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*