The Washingtonians

Jaar: 2007
Land: Verenigde Staten van Amerika/Canada
Regie: Peter Medak
Score: ★★★½☆
 

Van de vermakelijke pulpserie Masters of Horror lagen nog twee dvd’s ongezien in de kast te wachten. Vijf korte griezelfilms om uit te kiezen, maar van drie daarvan leek de premisse al dusdanig slecht dat de keus een eenvoudige werd. The Washingtonians mocht met een kannibalistische George Washington prat gaan op het meest onwaarschijnlijke uitgangspunt.

Die werd het dus vanavond. Een filmpje van horrorgrootmeester Peter Medak- u allen ongetwijfeld bekend van moderne klassiekers als Species II en The Hunchback of Notre Dame. De verwachtingen werden aldus al aardig getemperd. Wie een en ander in The Washingtonians niet al te serieus neemt kan toch nog lol beleven aan deze dolle boel.

De familie Franks verhuist naar het zojuist van wijlen oma Franks georven landhuis. Wist u, kijker, dat George Washington, vanaf hier G.W. genoemd, in de streek van het desbetreffende landhuis leefde? Nee? Welnu, om deze anekdotisch gebrachte wetenswaardigheid kracht bij te zetten, vinden we in de kelder van het huis een portret van G.W. Tiens!

 

Maar het wordt nog straffer. Uit het schilderij van G.W. rolt, wanneer het per abuis omvalt – wie zet er nu ook een schilderij midden in de kamer? – een rolletje perkament. Na verwijdering van het scharlakenrode lint valt de camera beschuldigend op het onderschrift – G.W.! Het zal toch niet dat dit iets te maken heeft met de drieste ruiters die de omgeving ‘s nachts onveilig maken?

Toch! Deze wit bepoederde fanaten houden van verkleedfeestjes. Zij zijn de Washingtonians, die G.W.’s heimelijke nalatenschap in ere houden. Zij eten namelijk… mensenvlees! Ja. Door de thematiek en de kekke kostuums oogt The Washingtonians enigszins als de vlotte kannibalenfilm Ravenous, maar dan wat minder gevat. Toch, presidenten bezoedelen blijft leuk. Jammer dat Bush nog maar een paar maanden te gaan heeft.

Run Fatboy Run
Praejusios dienos atminimui

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*