Time Walker

Jaar: 1982
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Tom Kennedy
Score: ★★½☆☆
 

‘De slechtste film aller tijden’ – er zijn veel gedrochten die denken mee te kunnen dingen naar deze prijs. Jaren geleden zag ik tijdens mijn biologiestudie Plan 9 from Outer Space, waarin de gestorven hoofdpersoon werd vervangen door een man die toch duidelijk een kop kleiner was; The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? staat volgens mij nog op mijn computer en Wiseguys vs. Zombies heb ik na drie minuten in de prullenbak gegooid.

Volgens Joris (hij heeft nog geen vriendin) is er echter geen twijfel over mogelijk: de allerslechtste film ooit gemaakt is Time Walker. Hij gaf me de videoband mee naar huis en volgens mij mocht ik hem zelfs houden. Nodeloos te zeggen dat Joost en Sietse stonden te springen om te verifiëren of Joris’ boude bewering steek hield.

Nou, d’r is dus helemaal niks van waar! Net als Joris had de man die de hoestekst mocht schrijven er klaarblijkelijk weinig vertrouwen in. Ik acht de tekst het integraal citeren waard: “Bij een hevige aardbeving komt diep onder in de grafkelder van Toetankamon de sarcofaag van Ankh Venkaris vrij. Technicus Peter Sharp steelt de in de kist aanwezige diamantachtige kristallen, maar als die onverkoopbaar blijken verdeelt hij ze onder een paar kameraden. De volgende dag echter blijkt dat ook de mummie van Ankh Venkaris is verdwenen. Nog onwaarschijnlijker en griezeliger wordt alles als blijkt dat de bezitters van de kristallen stuk voor stuk worden vermoord en geïnfekteerd blijken te zijn door een op aarde onbekende soort groene zwam.”

 

Met zo’n verhaal kàn een film gewoon niet saai zijn. Voeg daaraan toe de droge humor van verslaggevers die het na het ontsnappen van mummies hebben over “a grave situation” (of de studenten die grappen over de gewillige studente die bij Toetankamon in de tombe opgesloten zat: “Guess what? Nine months later, she was a mummy!”) en de verheven klinkende doch nietszeggende woordenbrij die voor dialogen door moet gaan en je hebt een zeer vermakelijke B-film. Alleen: waar slaat de titel op?!

Dude, Where's My Car?
Солярис

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*