Vakantie (uncensored)

Vergeet de zonnige plaatjes waarmee je vrienden je de ogen uitsteken op Facebook. Die prachtige fotoboeken? Pure volksverlakkerij! Op vakanties zijn tijdrovende ritten over slechte wegen door oninteressante landschappen, nachten op te dure en zich niet onderscheidende campings, dreinende kinderen, oververtegenwoordigde insecten en andere ongemakken aan de orde van de dag.

Geen reismagazine of toeristenbureau dat het toegeeft, maar met onderstaand foto-essay van een wilekeurige vakantiedag (zondag 20 augustus) als bewijsstuk is de conclusie zo klaar als een klontje: vakantie is afzien.

09:00 Een weinig veelbelovend begin van de dag. De pindakaas is op; Ilva en Rune klagen over het buitenlandse brood.

10:00 Uitzicht vanaf onze wildkampeerplek. In ieder geval regent het (nog) niet.

11:00 Voor 60 euro mogen we het Vikingmuseum in. Altijd nog goedkoper dan in een Noors café zitten. Het regent inmiddels en het waait hard.

12:00 Soep in het Vikingmuseum die je niet mag eten.

13:00 Boogschieten in het Vikingmuseum. Alle pijlen waaien ver naast door de aanzwellende storm. Medewerkers verzuchten dat de herfst is begonnen.

14:00 Nog steeds in het museum. Het nagebouwde langhuis en de Vikingschepen (die vandaag niet varen) liggen anderhalve kilometer uit elkaar. Daartussen is, behalve de twee verkleumde medewerkers waarbij je mag boogschieten, niets.

15:00 Rijden over de Lofoten. Eilanden die erg mooi schijnen te zijn. De bergen zien we niet door de mist.

16:00 Al onze kleren zijn nat, dus vandaag willen we een wasmachine. We vinden een camping aan het strand. Joepie.

17:00 Het kleine huisje waar we binnen mogen zitten delen we met zestien Duitse jongeren die de Lofoten kozen voor hun wandelvakantie. De geur binnen is ietwat muf door hun te drogen gehangen matjes en slaapzakken.

18:00 Even buiten checken of het vandaag nog wat wordt met het weer.

19:00 Het moment waarop we de moed erin proberen te houden door te zeggen dat het ook erger had gekund. In ieder geval hebben we veel bier meegsmokkeld uit Rusland.

20:00 En natuurlijk ook geen vaatwasser op vakantie.

21:00 Wifi op de camping werkt niet en we hebben eerder alleen de verkeerde aflevering van Game of Thrones gedownload. Tegelijk met de kinderen naar bed.

Sporen
Boven de poolcirkel

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*