Wrong Cops

Jaar: 2013
Land: Verenigde Staten van Amerika/Rusland/Frankrijk
Regie: Quentin Dupieux
Score: ★★★★☆
 

Voor degenen die van plan zijn dit stukje over Wrong Cops te lezen: zoek eerst eens een gepast deuntje van Mr. Oizo op als achtergrondmuziek. WC bijvoorbeeld. Want bij Quentin Dupieux komt de muziek op de eerste plaats. Schijt aan gangbare filmconventies als een verhaal met een kop en een staart komt op de tweede plek. En dat is verfrissend.

We hebben het hier inderdaad over Quentin “Rubber” Dupieux. Dat niet iedereen even gecharmeerd was van zijn film over een moorddadige autoband is er wellicht debet aan dat zijn twee volgende films ongemerkt aan mij voorbij gingen. Tijd voor een inhaalrace. We begonnen met Wrong Cops – minder vreemd dan Rubber, maar ter compensatie wel een stuk fouter.

In Wrong Cops zijn de politieagenten namelijk precies dat: fout. Ze dealen marihuana, schelden kinderen en gehandicapten uit, intimideren vrouwen, dragen bontjassen en maken slechte techomuziek. Mr Oizo laat in de film het ene na het andere van zijn eigen nummers afkraken. “Dit zouden ze nog niet eens onder een tamponreclame willen zetten!” Of: “This stinks of Germany!”

 

Agent Duke verpakt zijn wiet in met duct tape dichtgeplakte ratten. Het is discreet en niemand verwacht drugs in dode dieren. Wanneer hij David Dolores Frank (Marilyn Manson) op straat oppikt om hem bij te brengen wat goede muziek is, gaat het mis. Frank voelt zich bedreigd door de agent die in zijn witte onderbroek keiharde techno draait en flessen naar hem gooit. Als hij het op een rennen zet, schiet Duke per ongeluk de verkeerde man neer. Ach ja, er gebeuren wel ergere dingen in Los Angeles.

Dat ervaart zijn collega Sunshine. Mocht je ooit in de verleiding komen om met een wapenstok te figureren in homoporno, denk er dan alsjeblieft twee keer over na. Zet dan liever Mr. Oizo’s Stunt nog eens aan. “Just makes me wanna be in a dance club. Only guys, though, no girls. Just guys dancing everywhere.” En omdat Eva graag af en toe een dranksuggestie leest bij mijn reviews zal ik daar mee afsluiten: Wybren, haal volgende keer wat meer bier in huis.

Carcinoma
As Above, So Below

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*