Zeven Zonden

Zeven Zonden – 10 daagse autoreis
enerverende autoreis met een vrijbrief om je te misdragen

groepsreis, maximaal aantal deelnemers: 4
reisdata: mei 2015

Score: ★★★★★ (niveau)
Score: ★☆☆☆☆ (comfort)

Na onszelf ondanks alle verlokkingen van alcohol, vrouwen en obscene spreekkoren betamelijk gedragen te hebben in het gastvrije Wit-Rusland, mogen alle regels van fatsoen dit jaar overboord. We zoeken de zonde op en waar kan dat beter dan in het door god en gebod verlaten Oost-Europa? Een rondtocht vol hoogmoed, gierigheid, onkuisheid, jaloezie, gulzigheid, wraak en gemakzucht.

programma

UKROekraïne
Met een monsterrit van 1800 kilometer zitten we gelijk in opperbeste Tourstemming. Op naar Oekraïne, waar we de laatste tijd zo veel over horen. Dat is vast niet voor niets, dus we verwachten veel van Kamjanets-Podilsky, een vestingstad die de Russen niet snel zullen veroveren. En anders hebben ze er altijd Khotyn nog, waar de geschiedenis van Kievan Rus’, Bukovina, de Varangians en ons eigen illustere viertal bijeen zullen komen.

MOL Moldavië
Wijd en zijd geprezen als de parel van Oost-Europa; onontgonnen en met een ongekend toeristische potentieel. Ja, was het maar waar! Het is geen Roemenië met zijn prachtige Karpaten en het is geen Oekraïne met zijn zinderende Russendisco. En toch zullen we Moldavië, het land tussen wal en schip, niet vergeten. Een fietstochtje naar het grottenklooster van Orheiul Vechi en een autoritje over de brede Sovjetboulevards van Chişinău staan hier op het programma.

TIRTransnistrië
Spijtig dat de metafoor ‘Tussen wal en schip’ al gevallen is, want als het ergens op van toepassing is, dan is het wel op het flinterdunne strookje land achter de Dnjestr. Dankzij een bevroren conflict spoeden liefhebbers van de oude Sovjetunie zich hierheen, popelend om kennis te maken met dit laatste communistische bolwerk, een openluchtmuseum waar glasnost en perestrojka nooit gebeurd lijken te zijn. Langs het door militairen ingenomen fort Bender rijden we de eenzijdig uitgeropen grens over om van de accordeonmuziek van Andrey te genieten en te poseren op tanks. Dat gaat immers nooit vervelen.

ROM1Roemenië
Over nooit vervelen gesproken! Voor de één wordt dit de eerste kennismaking met Roemenië, voor de ander het dertiende bezoek. De palinca staat bij de grens al op ons te wachten voor we dwars door het pastorale Bucovina en over Dracula’s Borgopas het door de tijd vergeten Maramureş inrijden. Tegenover het vrolijke kerkhof is de tafel rijk gedekt. Alles opeten en -drinken zal een stuk grotere uitdaging worden dan het ritje van Nederland naar Kamjanets-Podilsky. Achterop bij een paard en wagen vol hooi uitbuiken is geen slecht idee.

HUNHongarije
Het is dat we niet wraaklustig zijn, maar echt sjiek van de Hongaren is het natuurlijk niet dat ze al die jaren verzwegen hebben dat ook zij bergen hebben. Het Bükk nationaal park is met zijn meren, rotswanden en overvloedig beboste bergen het mooie eendje in de Hongaarse bijt. Ook de Hongaren schijnen palinca te hebben, al schrijven ze het anders. Met een k. Tomato, tomato, zoals de Engelsen het zo mooi schrijven.

SVKSlowakije
In Stará Ľubovňa bezoeken we een echte topattractie: een authentiek nagebouwd middeleeuws fort waar we in tenten bivakeren en zwijn van het spit eten. Schieten met pijl en boog, gooien met bijlen en, jawel, kanonnen afschieten. A wench by my side and a jug of mead, zouden Schotse piraten hier nog aan toe willen voegen. Dat wordt laat naar bed.

PLPolen
Over de laatste stop hangt traditiegetrouw een zweem van lichte teleurstelling. Hoe kan het ook anders, na zo veel moois, maar dit jaar belooft een uitzondering te worden. Dwars door het Tatragebergte rijden we Polen in, waar we tussen de sprookjesachtige kasteelruïnes en weelderige berglandschappen van het Pieniny nationaal park de mede uit de benen kunnen lopen. Daarna is het op naar Wrocław, het Sodom en Gomorrah van Polen, voor een paar laatste flessen wodka en het afvinken van eventueel nog niet uitgevoerde zonden.

inbegrepen
– autovervoer door technisch gezien acht landen in Europa
– 8 overnachtingen
– optreden van accordeonvirtuoos
– palincaproeverij
– masterclass bijlwerpen
– Tourshirt

niet inbegrepen
– maaltijden
– souvenirs
– diverse snacks bij tankstations
– entreeprijzen attracties
– kosten excursies

bagage
– tent
– slaapzak
– matje
– spray-tan
– zwembroek
– tandenborstel
– fotocamera
– muziek (met de zoekwoorden lust, envy, pride, wrath, greed, gluttony en sloth zijn er vast enkele aardige metalnummers te vinden)
– veel geld voor diverse snacks bij tankstations

Zombeavers
Frontier Blues

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*