Zombeavers

Jaar: 2014
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Jordan Rubin
Score: ★★★½☆
 

“We are looking for beavers,” leggen drie studentes topless en/of drijfnat uit. “Well ain’t we all?” is de met een grijns gegeven reactie. “Did you hear those banging noises?” Dat zullen dan ook die drie studentes wel weer zijn, scissoring each other to Lady Gaga. You’ll all be dammed, staat er op de poster. Wie van flauwe woordgrapjes houdt, zit bij Zombeavers op de juiste plek. En ik kan me niet voorstellen dat mensen die dit soort films leuk vinden, flauwe woordgrapjes niet op waarde weten te schatten.

Zombeavers heeft het allemaal: kryptonietgroene nucleaire smurrie, latente homo-erotiek in de vrachtauto, zinloos geweld, een potje wack the beaver, verschrikkelijk luidruchtige seks, onschuldige hondjes die een meer in worden geschopt, piemels van maar liefst zes inches lang en vooral veel, veel zombiebevers. Vandaar de naam. Dit is precies waar je op hoopt bij het horen van een sterke titel als Zombeavers.

Een film als deze kan namelijk twee kanten op gaan: zo slecht dat het niet meer leuk is, of zo slecht dat het bijna goed is. En wèl leuk. Met acteerwerk dat helemaal niet onaardig is en zelfs hier en daar een ambitieus, ja haast verlicht camerastandpunt, is Zombeavers lang niet zo slecht als vooraf en op grond van de beroerde recensies op internet vermoed. Het resultaat is een goedgemutste B-film die niet voor de poes is.

 

Een collisie met een hert heeft vergaande gevolgen voor de lokale wildstand aan een klein meertje. De drie studentes hoopten er een rustig weekendje zonder instagram en hun vriendjes door te brengen, maar die houden het geen 36 uur zonder hen uit. Tot zover het verhaal; tijd voor beavers! Aan rationele beslissingen wordt geen tijd verspild; aan dom gebeuk met de honkbalknuppel des te meer. Zombeavers eindigt zoals hij begon: met een knal.

Tijdens de aftiteling worden de gebeurtenissen nog eens fraai samengevat in een cheesy nummer dat de film kijken feitelijk overbodig maakt. Iedereen die zich erop betrapt heeft te denken “Hé, dat is eigenlijk best een goeie titel” krijgt er desalniettemin geen spijt van deze film te gaan zien. Liefst voor de sequel uit is, want in het laatste shot drinken insecten van het radioactieve groene goedje. Zombees!

Riki-Oh: The Story of Ricky
Zeven Zonden

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*