Zombienoid

Jaar: 2002
Land: Zweden
Regie: Jonas Wolcher
Score: ★½☆☆☆
 

Wauw! Kan het nòg amateuristischer? Ik heb op mijn website al aardig wat slechte films besproken, maar ik trek nauwelijks conclusies uit mijn bevindingen (of ik weiger lering te trekken uit mijn fouten). Weer liet ik me verleiden een zombiefilm te kijken. En weer was het knulligheid troef.

Gelukkig duurde Zombienoid maar krap een half uur. Het leek langer, want er gebeurde verdomd weinig in het Zweedse vriendenproject. Toch vormde de korte film een opmaat voor Wolchers Die Zombiejäger die – welk een verrassing – een 2,7 scoort op IMDB.

Ach ja, af en toe zit er een pareltje tussen bij de zombiefilms. Neem nou Shaun of the Dead, de romantische komedie met zombies. Of natuurlijk George Romero’s Land of the Dead. De man die zombies maakte tot wat ze vandaag de dag zijn was ook het grote voorbeeld voor Wolcher, maar of Romero blij zou zijn met dit ‘eerbetoon’ waag ik te betwijfelen.

 

In Zombienoid speelt een Zweedse loser al achttien uur aan een stuk een fantasieloos computerspel waarin zombies neergeschoten moeten worden. Het lukt hem maar niet het volgende level te bereiken, maar gelukkig duurt het nog twaalf uur voor hij naar z’n werk moet. Intussen fantaseert hij erop los hoe het zou zijn als mensen door het drinken van bedorven melk in zombies zouden veranderen.

Wat als het zomaar zou kunnen? Wat zouden normale mensen op straat doen wanneer ze zich realiseerden wat er aan de hand was? Wat zouden geliefden die tot zombies waren geworden met elkaar doen? En wat zou Wolcher gemaakt hebben als hij een groter budget tot zijn beschikking had gehad en zijn vriendenkring niet alleen uit metalheads bestond? Ik vrees dat het nog steeds troep zou zijn, want tegen de armoede aan ideeën die in Zombienoid tentoon wordt gespreid kan geen enkel budget op.

Django
Darwin's Nightmare

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*