Zombies! Zombies! Zombies!

Jaar: 2008
Land: Verenigde Staten van Amerika
Regie: Jason Murphy
Score: ★★☆☆☆
 

Met een hoes die “strippers vs. zombies” schreeuwt is het werkelijk onverklaarbaar dat het zo lang heeft geduurd voor ik het schijfje in de dvd-speler stopte. Het is al bijna drie jaar geleden dat ik Zombies! Zombies! Zombies! kocht, tegelijk met het prima te genieten Zombie Strippers! Jawel, eveneens met uitroepteken in de titel.

Zombies en hooggehakte dames die zonder schroom halfnaakt rond paraderen – een prachtige combinatie die vooraf een enorme anticlimax deed vermoeden, maar in de vorm van Zombie Strippers! bewees dat dit te pessimistisch was gedacht. Toch was ik huiverig: zou deze truc twee keer werken? Nee dus, al kennen de makers van Zombies! Zombies! Zombies! hun klassiekers.

Het begint voor de Romero kunstijsbaan, waar een lieftallige dame groen gloeiende ondoden met haar schaatsen bewerkt. Het geheel levert een puike wallpaper op die mijn desktop nu siert, maar wat is dit slecht gefilmd – en zo mogelijk nog slechter geacteerd. Zombiekoning George Romero zou zich omdraaien in zijn graf, als ie tenminste niet nog springlevend zou zijn en zelf niet met zekere regelmaat zombiebagger uitpoepte.

 

Ook Re-Animator wordt dunnetjes over gedaan, maar de eigen inbreng blijft in Zombies! Zombies! Zombies! beperkt tot de plaats van handeling en de memorabele oneliners. Nu geen boshut, verlaten winkelcentrum of legerbasis, maar een shabby striptent en de van crackhoeren vergeven bijbehorende parkeerplaats. Heb jij je wel eens zorgen gemaakt over het wel en wee van crackhoeren? Zou ik maar wel doen als het zombies zijn. “Them bitches is zombies!”

“Zombies are not real,” meent Chris’ nichtje aan het begin van de film en hoewel Chris dat met zijn ex in het achterhoofd zo zeker nog niet weet, duurt het natuurlijk niet lang voor de halve stad het op mensenvlees heeft voorzien. “Enough with the nicities,” menen de weinige overlevenden die zich in de stripclub verschanst hebben dan ook. Een pickup truck vol tuingereedschap laat zien dat een leuke grap sneller is gemaakt dan een geloofwaardig special effect. Alleen voor wie maar geen genoeg kan krijgen van zombies. Of van strippers.

I Hired a Contract Killer
Triangle

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*