Zonbi jieitai

Jaar: 2006
Land: Japan
Regie: Naoyuki Tomomatsu
Score: ½☆☆☆☆
 

Er zijn binnen het zombie subgenre al heel wat overbodige films uitgepoept, maar regisseur Tomomatsu legt de lat wel heel erg laag. Gekocht bij Boudisque, samen met een film waarvan ik als commentaar van de verkoper te horen kreeg dat ie zo slecht was dat je broek ervan afzakt. Wetende dat ik desbetreffende film vast ook nog ooit ga kijken zinkt de moed me een beetje in de schoenen.

Indrinken en mezelf samen met vrienden luidruchtig gedragen lijkt mij de enige juiste benadering van die film. Waarschijnlijk was het ook een verstandigere benadering van Zonbi jieitai (Zombie Self-Defense Force) geweest. Meerdere malen stond ik op het punt mezelf te bevrijden van de waardeloze Japanse troep waarmee ik mezelf pijnigde, maar zo nu en dan een afbraakrecensie schrijven is best leuk.

Zonbi jieitai begint tenminste nog met opruiende teksten over die stinkende no-good Amerikanen. Wie zijn zij om de Jappen op hun plek te wijzen? Natuurlijk moet de premier de Yasukunitempel bezoeken om de soldaten die hun leven gaven tijdens de Tweede Wereldoorlog te eren. De Amerikanen zijn de slechteriken, niet de Japanners!

 

Daarna is het met de originele invalshoeken gauw gedaan. Er vliegt een (handgetekende?) UFO door het scherm en iedereen verandert in zombies. Een groepje militairen op oefening strandt in een afgelegen hotel waar de eigenaar zojuist zijn zwangere minnares annex zombie heeft neergeschoten. Hordes zombies drommen samen voor de deuren van het etablissement, hoewel de bossen daarnet nog verlaten waren.

Het duurt uiteraard niet lang (en daar mocht ik gezien de omstandigheden erg mee in mijn sas zijn) of iedereen is zombie, op één enkele, dapper weerstand biedende vrouw na. Die blijkt een cyborg te zijn en moet het na het uitschakelen van alle ondoden opnemen tegen een goed geconserveerd lijk van een legerofficier uit de al eerder genoemde Tweede Wereldoorlog. Er komen ook nog even aliens op de proppen en schoolmeisjes met opkruipende rokjes. Een dvd die in de prullenbak mag, tenzij iemand hem ondanks deze waarschuwing nog wil zien.

Eden Lake
27 Missing Kisses

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*