Zwemmen in Zeven Zeeën

Zwemmen in Zeven Zeeën – 9 daagse autoreis
enerverende autoreis naar de zeven zeeën in het zuiden van Europa

groepsreis, maximaal aantal deelnemers: 4
reisdata: zomer 2011

Score: ★★★★★ (niveau)
Score: ★☆☆☆☆ (comfort)

N.B. De Zeven Zeeën tour is dit jaar volgeboekt;
        reserveren is dus niet meer mogelijk!

 
Het bevaren van de Zeven Zeeën staat al sinds oudsher gelijk aan de hele wereld over reizen. Het zal op deze tour zeker niet als minder aanvoelen! En als met een boot over Zeven Zeeën dobberen je al tot een man van de wereld maakt, dan moet het woeste en mogelijk koude water van Zeven Zeeën zwemmend trotseren een nog grotere daad van onverschrokkenheid wezen. Wie de namen van die Zeven Zeeën wil weten hoeft Wikipedia niet langer te raadplegen – maak de borst en zwembroek maar vast nat voor de Zwarte Zee, Zee van Marmara, Egeïsche Zee, Ionische Zee, Adriatische Zee, Tyrrheense Zee en Ligurische Zee!
Het mooie aan deze zeven zeeën: ze liggen op een praktische rij-afstand van elkaar en kunnen dus in één mooie tour van nog geen 6500 kilometer worden bezocht!

 
 
Van dag tot dag

dag 1

 

programma
Een vliegende start van de Zeven Zeeën tour! Na een hele nacht stevig doorrijden komen we ‘s middags aan in Subotica, alwaar een palinca-proeverij voor ons wordt georganiseerd. In de autonome provincie Vojvodina zijn in geen velden of wegen zeeën te bekennen, maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden onze zwembroek toch aan te trekken na het savoureren van een uitgebreide selectie aan alcoholische versnaperingen.

overnachting in: Subotica (Servië)

dag 2

programma
Rijden, rijden, rijden – vandaag gaat het helemaal naar de Bosporus. Met een kleine 2700 km op de teller bereiken we het oude Miklagard, Byzantium, Constantinopel of gewoon Istanbul.

overnachting in: Istanbul (Turkije)

dag 3

 

programma
Vanuit Istanbul rijden we naar Rumelihisarı, het legendarische fort aan de ingang van de Bosporus. De rotsachtige kust wordt zelfs ‘s zomers geplaagd door dramatische stormen en de verraderlijke onderstroming zorgt ervoor dat we onze eerste zee bepaald niet cadeau krijgen.
Na een duik in de Zwarte Zee keren we terug naar Istanbul voor het culturele gedeelte van de tour. Met de Hagia Sophia en talloze andere moskeeën, paleizen en torens is het nog maar de vraag of we er wel aan toe komen even op en neer te hoppen tussen Europa en Azië.

overnachting in:
Istanbul (Turkije)

dag 4

 

programma
Het wordt een trip vol Kodak-momenten wanneer we langs de Zee van Marmara naar Griekenland rijden. Met de stadse drukte achter ons dalen we vanuit de golvende heuvels afgedaald voor een frisse ochtendduik in onze tweede zee. Met de zoute zwembroeken opdrogend op de hoedenplank passeren we de grens tussen twee bevriende buurlanden om in een paar uur tijd door te rijden naar Thassos.
Het groene eiland Thassos ligt in de Egeïsche Zee, dus hier moet gezwommen worden. Alles moet wel op rolletjes lopen willen we nog tijd hebben om de berg Ipsarion te beklimmen, die ruim 1200 meter boven de zee uittorent en vergeven is van giftige slangen. Ongeacht hiervan hebben we ‘s avonds wel een glas raki verdiend.

overnachting op: Thassos (Griekenland)

dag 5

 

programma
Over de kronkelende weggetjes in de binnenlanden van Noord-Griekeland slingeren we naar het verdomhoekje van Europa: Albanië, Land van bloedwraak en piramidespelen! Tevens onze halte voor zee numero vier, de Ionische Zee. Vanaf verborgen stranden wandelen we door olijfboomgaarden naar Vuno, waar we ons tussen vijgenbomen tegoed doen aan geitenmelk en – opnieuw – raki. De wilde ezels die hier rondlopen maken dat we ons geen zorgen hoeven te maken wanneer we wolven horen huilen.

overnachting in: Vuno (Albanië)

dag 6

programma
Op papier een rustige dag, maar met de naweeën van zelfgestookte raki en de beruchte Albanese wegen valt dit nog te bezien. Over de Llogorapas rijden we langs de adembenemende bergachtige kust om na de afdaling het blauwe water van de Adriatische Zee in de zon te zien schitteren. Het oude Durrës met zijn amfitheater en communistische bunkers vormt een mooie achtergrond voor een duik in onze vijfde zee. ‘s Avonds houden we de eeuwenoude traditie van jezelf bezatten op een boot in ere wanneer we van Albanië naar Italië varen.

overnachting in: Adriatische Zee

dag 7

 

programma
Pastapipo’s, here we come! Met de restalcohol nog door onze bloedbanen gierend bevinden we ons op vertrouwd terrein wanneer we van Bari naar de Tyrrheense kust rijden. In de middag bereiken we Monte Argentario, op een schiereiland in Toscane. Om de Italianen zoveel mogelijk te mijden zullen we, nadat we een baantje in de zee hebben gezwommen, de natuur in het binnenland van het schiereiland opzoeken.

overnachting in: Monte Argentario (Italië)

dag 8

 

programma
Na een ontspannen ritje langs de Italiaanse westkust lunchen we in Nationaal Park Cinque Terre. De fotogeniek tegen de steile kust geplakte dorpjes zijn deels verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer en daarmee een puike bestemming om van dorp naar dorp te wandelen. En om in de Ligurische Zee te zwemmen natuurlijk, want hier maken we de zeven vol. Euforisch rijden we door naar Zwitserland, waar we bij vrienden kunnen pochen over alle beleefde avonturen.

overnachting in: Bern of Zürich (Zwitserland)

dag 9

programma
We rijden naar huis over de Deutsche Autobahn.

 
 
inbegrepen
– autovervoer door elf landen in Europa
– 9 overnachtingen
– veer Durrës – Bari
– palincaproeverij
– wegenvignetten Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije
– kosten tolwegen Servië, Turkije en Italië
– wegenkaarten Europa
– Zeven Zeeën tourshirt

niet inbegrepen
– maaltijden
– souvenirs
– diverse snacks bij tankstations
– alcoholische versnaperingen
– entreeprijzen attracties
– kosten excursies

bagage
– tent
– slaapzak
– matje
– zomerse kleding
– zwembroek
– tandenborstel
– fotocamera
– cd’s (pagan metal, folk metal, Manowar, nautisch gerelateerde muziek)
– veel geld voor diverse snacks bij tankstations

Планета Бур
Tropic Thunder

1 Comment

  1. ik vroeg me voornamelijk af of de tour volgend jaar ook doorgaat en zo ja: of er nog plek is

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*